5 maj 2009

Smaker av saker


3 snabba kommentarer

Whopper Honey Cayenne - inte värt resan. Dressingen slår inte igenom, det blir en helt okejk Whopper med bacon och en liten fläkt av dressing som smakar mer tacokrydda än cayenne. En kampanjburgare med stark framtoning och svagt slutresultat.

Coffee Shake, en sommarsmak från Burger King. Ett shot espresso, en vaniljshake och lite "voom, voom" i en mixer och du har ett bra alternativ till en iskaffe i sommar. Mycket gott!

McFlurry Marängsviss - McDonalds sommar-flurry. Bananmjukglass med maränger och chokladsås. Som helhet - god, men du måste röra om chokladsåsen ordentligt annars blir det chokladchock med efterföljande bananbatalj för smaklökarna. Och var beredd på en smak av "Synthetic Banana" (låter som ett interaktivt konstprojekt från Konstfack 1974). Lite synd men en helhet som ger ett bra betyg för sommarens glädjestunder.
EDIT: det är alltså chokladsåsen som har smak av banan också, inte glassen. Tack anonyme kommentator för det klargörandet!

9 kommentarer:

Kristoffer Triumf sa...

Är inte till fullo med dig på cayennen (åts i helgen på småländsk drive thru-BK. "En oopperr [kani:enn], ja!") som verkar lovande, om än inte övertygande, i min bok.
Shaken är ju briljant men herregud, hur tänkte de rent effektivitetsmässigt? Den tar ju 90 sekunder att göra! Man säljer typ tre menyer på den tiden.

Anne sa...

Mm, coffee shake låter gott, ska testa. Annars tyckte jag några av McDonalds nya McFeast-varianter lät bra, i alla fall Aioli och Extra Cheese. Men de får f-n sluta hiva bacon på allt. Ok om det var god, knaprig bacon, men det är det ju aldrig...

Pytte sa...

Marängsviss-McFlurryn lät ju som en sådan höjdare men så avslöjar du nu att den baseras på bananglass. Uuuääähh. Jag blir upprörd och lite lite ledsen i ögat.

Xtian sa...

kristoffer: håller med dig om effektiviteten, tog en stund att göra. Och får man en tröttsäck till personal så blir det än värre.
Måste kanske äta en Cayenn igen, men känner mig ändå övertygad om min besvikelse. För jag gillar ju kombinationen, men det blev för lite av det goda. Kanske beställa med extra dressing..?Hmm...

Anne: ja du vet ju vad jag tycker om bacon o kampanjburgare. Därför var MAX's idé med salami lite uppfriskande i min bok.

pytte: rör runt med chokladsåsen, that'll do the trick! Hatar syntetisk banan-smak, men det här blir helt okej när man gössar till det med chokladen

/Tack för att ni läser - Xtian

Anonym sa...

Ang. Marängswissen så är det vanliga glassen som toppas med maränger och en chokladbanan-topping, alltså ingen bananglass. Kanongod! Lite söt kanske men det ska ju å andra sidan marängswiss också vara...

Anonym sa...

Men byt ut choklad/banabsåse mot vanlig chokladsås då?

dubbelmackan sa...

Synthetic Banana är ett klockrent namn på ett konstfacksprojekt! (Men f-n inte i glass).

Xtian sa...

Anonym (#1): TACK! Jag hade det på känn för jag tycket att banansmaken försvann då och då men då var det alltså såsen som kom på efterkälken till förmån för vaniljglass. Tack för info, den åker upp i edit!

Henrik sa...

Jag åt en Whopper Honey Cayenne idag och jag håller med om att dressingen inte slår igenom riktigt - jag anade hettan (som kändes som BKs starka burgare alltid gör, hehe), men kände ingen honung. Min första tanke var "hm, borde ha beställt extra dressing", haha.