27 maj 2009

Silly for Chili


MAX har en Chili Bonanza.

MAX seglar upp som en stark kandidat till hamburgervärldens "förnyare" med kampanjer som är både kreativa och lite, ja kanske inte banbrytande men ändå bryter lite ny mark.

Senaste kampanjen Chili Bonanza är både en burgare med chiliröra på och en riktigt amerikansk klassiker - chili fries. Tjocka pommes med smetig het chiliröra som toppas med ost. Ska det vara

MAX väljer att toppa sina pommes med en kryddig chiliröra, hackad lök, jalapeños och smältost. Och det blir sådär.
De svenska pommes fritesen blir i det här fallet lite tunna och går inte att äta riktigt med fingrarna sådär gössigt grävande kladdigt. Och "kryddig chiliröra" blir lite torrt och smakar ganska mycket tacokrydda. Löken och jalapeñosen höjer smaken avsevärt. Den smältost vi fick las på sidan och blev aldrig riktigt en del av själva helheten - men det kan ju ha vatt ett engångsmisstag...


Tips:
1) be om/ta en gaffel
2) se till att osten hamnar ovanpå hela klabbet och inte vid sidan av, som en ketchupklick vid sidan av tallriken till en petimeter-treåring som annars inte äter upp sin mat(o nej, inte alls hämtat från min egen vardag).
3) ha inte för höga förväntningar

Jag är helt övertygad om att chiliröran gör sig mycket bra i chiliburgaren, för där har den en dressing och lite andra smaker och ingredienser att samspela med. På pommes blir den tyvärr lite väl torr.

Men, hatten av för kampanjandet!

9 kommentarer:

Swedish Mike sa...

Hmmm... Det har later inte for illa. Tyvarr har jag aldrig provat MAXs, de fanns inte sa langt soderut nar jag flyttade fran Sverige.

Efter att ha varit over i Staterna och jobbat nagra ganger sa har man blivit ganska bortskamd med bra chili fries.

Om du kommer till London sa har Ed's Easy Diner hyfsat bra chili fries. For att inte tala om deras burgers och milkshakes.

// Mike
http://www.freestylecookery.com

henrik sa...

Aah. Deras gamla chilimål hade en liknande stripsvariant, men då var det "bara" smält ost - ingen chiliröra etc (chiliröran var endast på burgaren då) och det var riktigt lyckat, främst tack vare att deras gamla smälta ost var mycket kryddstarkare än deras nuvarande mesiga ost (de norrlänningar som har ätit på en Big Boy-restaurang vethur bra smält ost KAN vara).

Ska smaka idag!

Stefan sa...

Jag provade chiliburgaren med chili fries igår och tycker det var .. gott. Burgaren var alldeles utmärkt och god med chiliröran och jalapenisarna. Däremot chili fries klarade jag inte av .. delvis pga chiliröran men ännu mer pga av schmältosten som jag helt enkelt inte står ut med.

Pokergirl sa...

Njae, jag blev inte så imponerad. Chilifriesen blev en låda kladd, iallfall för mig. Dom missade smältosten på gubbens så hans blev tämligen torra. Burgaren tyckte jag var för mastig. Däremot dumleblizzern, makalöst god!

Anna sa...

Provade både burgaren och chili fries. Tyckte det blev för mycket med samma chiliröra på både burgare och fries. Dessutom smakade det bara taco-krydda, inte chili.
Burgaren var dock rätt god. Kommer inte äta chili friesen nån mer gång.

Viktor sa...

Shit vad jag älskar den här bloggen.

Max har alltid varit "the good guys". Kommer ihåg när de BJÖD på extra dressingmugg i gamla lokalerna på drottninggatan. Brukade få i mig 10 stycken.

Har inte kommit iväg och testat ännu eftersom de ligger i fel stadsdel för mig. Men det blir nog expedition på fredag.

Johan sa...

vill du ha ett tips på hur du specialbeställer tidernas godaste maxburgare kan du höra av dig, jag har alla insidertips.

johan andrén sa...

... jag råkade kommentera med blogger. det är jag som har insidertipsen

Anonym sa...

tyckte inte burgaren var en hit, sen var chiliröran eller brödet lite kallt.