14 maj 2009

Shake DeLuxe


Vi smakade Lyxshaken från MAX

Skrev ju igår om MAX sommarglassar och speciellt deras Lyxshake. Och att vi var tvungna att testa.

Men nån hann före - en underbar läsare hade satt i sig alla glassar och var vänlig nog att kommentera detta hos oss. We love you.

Vi testade bara Shaken, det fick räcka för igår, det vara ju bara lill-lördag och då får utsvävningarna begränsas till en Lyxshake.

För 29 kr.

Men - det smakar gott. Den sötsliskiga sprutgrädden (the best kind of grädde för snabbmatsdesserter och ekivoka lekar) med den sötsyrliga jordgubbssmaken och lite klumpig konsistens av jordgubbsbitar gör det till en liten härlig treat.

Men - det är en motherfucker att hantera. Kombinationen kupat lock fyllt med grädde, sked och kanske ett sugrör(det är ju en shake tänkte vi) blir en röra av kladd, igenkloggat sugrör med blodsprängda ögon som följd när försöker suga en jordgubbe genom...hmmm..det här blir snarlikt en anna bild av trädgårdsslang och golfboll...hm, undrar hur det såg ut när jag i på stan och försökte äta lyxshake...
Ja, iallafall, det blir kladdigt och meckigt som fasiken.

Kanske ska man sitta ner, röra ner grädden lite i shaken och ta av locket och äta med sked? Lord knows.

En liten störig grej är att det häller i mjölken först, sen glass och jordgubbssås. Det gör att skeden i Blizzard-maskinen inte når ända ner och det blir lite blaskigt i botten eftersom all mjölk inte blandas runt. Kanske var det ett nybörjarmisstag, kanske inet... Men nu vet ni iallafall.

Betyget blir högt i smak och lite svajigt på hantering.

7 kommentarer:

Julia sa...

Det där låter ju lite som ett slöseri med kalorier, på något sätt.

Milkshake fredrik sa...

Någon borde fundera på hur man gör bra shakes på snabbmats kedjor, McD är grymt ojämna, ibland helt ok, ibland är chokladshaken vit och smakar inget. Vi borde köpa in Wendys milkhsake maskiner, sannolikt världen bästa milkshake på snabbmatshak, till Sverige och kränga 5 dollars shakes

B sa...

Sitter på Max i detta nu men en shake i handen, tack Max för fri wifi. Själen då? Smakar hemmagjord sön om man hade kört den i mixern där hemma. Grädden vet jag inte om den tillförde så mycket ökade lyx-känslan möjligtvis. Den ökade även känslan av ohälsosam fastfood, men det är kanske bara positivt i sammanhanget. 29 pix tycker jag nog att den var värd. Men den slår inte yoghurtglassen på 7-eleven, det är rena knarket.

B sa...

Min shake

johan andrén sa...

det är svårt & tidskrävande att göra dom. dessutom borde man ta av locket innan man sprutar på grädden & ta bort skeden. iof borde det finnas ett specialanpassat sugrör men max är alltid snåla med sånt.

E sa...

Jag gillade den betydligt bättre än de andra kedjornas shakar. Jag lyckades dessutom gå över rondell, bära stripsen i påse och ändå njuta av shaken samtidigt utan problem. Jag fick ett stort sugrör som funkade på de flesta jordgubbarna med lite god vilja.

Anonym sa...

Dom har ett specialanpassat sugrör, tips är att när jordgubbarna fastnat i röret är att dra upp sugröret och suga loss de från andra sidan de brukar jag göra ;) Men chokladen är grymt mycket godare! Strawberry deluxen är att DÖ för! Jag brukar dock be att få den i bägare istället. För jobbigt med de konstiga rånet =)