27 maj 2009

Müxli och SATC-flingor


2 müsli och en flinga. Alla 3 lite exklusiva.

Nånstans i begynnelsen var flingor och müsli nåt man hade på sin filmjölk. Sen kom START! och gjorde allt till en fest. Och efter det så har det bara rullat på. Nu kan man antingen äta sockerflingor som ger Karius och Baktus övertidstimmar eller fiberrika flingor som får barkbröd att framstå som skivat rostbröd.

Müsli var ju nåt som Marimekkoälskande 70-talsmammor blandade till själva och där den mest spännande ingrediensen var russin, resten smakade mest damm. AXA, en del av Lantmännen, försöker råda bot på dessa traumatiska minnesbilder med en än lyxigare förlängning av sin linje AXA f-müsli. AXA f-müsli Premium. Finns i 2 varianter - Glorious och Grace. Båda har 60% frukt.

Glorious innehåller rostade hasselnötter, dadlar, pumpafrön, russin, ananas och banan
Grace innehåller hallon, blåbär, solrosfrön, banan och russin.
Det finns havregryn i båda.

Grace smakar torrfruktigt gott. En typisk söndagssöt müsli som man kan njuta länge av. Blåbär och hallon är granulat så det blir kanske ingen smakexplosion men gott är det.
Glorious smakar mer nötigt och är lite mer mouthfilling och har mer tuggmotstånd. Kräver sin müslifantast som vill lyxa.
Båda är goda och kan säkert hålla stånd på frukostbordet. Frågan är om det är lyxigt?
Ett plus för en lite mindre och behändig förpackning.


SATC-flingorna då? Lugn, det kommer.
(för den oinvigde, SATC = Sex and the city)

Kellogg's lanserade tidigare i år(slutet av förra?) Special-K med dark chocolate and strawberry.

En liten feelgood-produkt för den aktiva kvinnan, ja typ som du, som en högst ordinär, lite trist vardagskväll vill unna sig nåt gott och vill, men tvekar att köra "american lonely girl on couch with ice cream". Glassen är ju inget man unnar sig sådär hur som helst. Men då kan ju lite flingor av ris och vete med härlig mörk choklad och torkade jordgubbar vara räddningen. På med ett par sweatpants, myströjan med collegetryck och kura ihop sig i soffan med en skål. Och sen SATC på teven och känna sig lite som Carrie där hon sitter ensam i sin lägenhet i Eskilstu...nä, New York, men det är ju det enda som skiljer egentligen..?!

Men - Flingorna smakar förbannat gott och det enda man kan gnälla över är att förpackningen uppskattar antalet portioner till 10. Det är fel, det är mer typ 5,5 -6 portioner.....

Inga kommentarer: