12 maj 2009

Druckit lunch?


Det har jag.

På en genomgång om vardagslyx (rapport kommer) så bjöds det härligt dryckjom. Och eftersom tisdag är veckans sämsta dag så tänkte jag göra det till veckans bästa.

Först fick vi smaka en cava, Anna de Codorníu - ingen nyhet, dock en contender till champagne. Mycket god för simpla 89 stålars.

Sen vankades det 2 vita viner, jag smakade en Sauvignon Blanc, Château Coucheroy som läskade exakt hela munnen. 114 kronor för kvalitet ut på tungspetsen.

Det serverades oxå en Chardonnay i box, Talus (ultimata vardagslyxprodukten om du frågar mig). Den smakades inte, men man framhävde dess strama design i linje med "vita duken" för att passa in på finare bufféer och annat lite flottare med box-krav. Om man nu vill ha box på middagsbordet. Jag föredrar nog ett gäng karaffer istället, det är lite mer backanal över det...

Slutligen så rundade jag ev med en Italienare, han hette Stefano och hade...nä, det var en Rocca di Montemassi Le Focaie (blandning på Sangiovese, Cab och Merlot). Ett klassiskt allroundvin som har en mjuk enkel början men med syrlighet och fylla..förlåt fyllighet i slutet. 89 stålars det med.

Koskenkorva hoppade jag över. Den här gången.


(smakprover och info från Bibendum)

3 kommentarer:

yours truly dubbelmackan sa...

Kul att det inte bara är jag som fantiserar om italienare när man druckit lunch. Mjuka liksom.
Men att stava också "oxå" kommer du inte undan med bara för att du är salongs.

Xtian sa...

dubbelmackan: jag är lat. Och efter vin så vaknar den där klämkäcka tjejen i mig. Du vet hon som alltid säger "Tja tjejen" till sina väninnor, är utbildad aerobics-instruktör och allt är alltid "superduper" och "tippentoppen". Och som stavar också oxå.

the dubbelmacka sa...

Xtian: Den tjejen skulle jag vilja festa med. Inte för att jag gillar såna tjejer, utan för att jag gillar killar som blir såna tjejer. Kramiz...