22 apr. 2009

Ny smak på knarket


vad lägger de i bullarna?

Pågens kanelbullar, förlåt , Gifflar är som ingenting annat. Inte jämförbart med kanelbullar även om de aspirerar på att vara en kanelbulle. Men mindre, lite torrare på ytan med ett smetigt inre. Och alltid 2 bullar kort från det uppskattade antalet på framsidan av påsen (de kan de ha ändrat på...fortfarande irriterande).

Fylld av ingredienser, typ nånstans mellan 20 och 30 och saker som man kanske inte väntar sig i ett bakverk, typ "aprikoskärnor".

Men fuck me sideways vad beroendeframkallande. Det går inte att bara ta en eller två. Ja möjligtvis påsar då, och knappt det. Läser hela ingredienslistan, hittar inte "crack" nånstans. Så otroligt gött och fortfarande svarslös.

Och nu finns de en ny smak - chocolate chip. Och det kunde man ju räkna ut med röven att även Pågens mjuka bröd-mäniskor skulle hoppa på det gamla tåget "Chocolate Chip". Förutsägbart och extremt okreativt? Jajjemensan.
Gott så in i bomben? Jajjemensan på det oxå.

Om det är nåt du ska lägga ev. fördelaktigt nylånade pengar på - Pågens Gifflar, chocolate chip eller vilken annan smak som helst(även om saffran är lite åt det överskattade hållet).

11 kommentarer:

Stellan sa...

Fast jag tycker att den där varianten hade en konstig bismak av sprit, likör eller nåt? Kanske var aprikoskärnorna. Avvikande mening, snart på en blogg nära dig, således.

Björn sa...

Aprikoskärnor använder man för att få en smak av bittermandel (och ändå slippa cyaniden som finns i bittermandeln). Benzaldehyd är det aktiva ämnet. Så om man som Stellan får associationer till sprit är det nog t.ex. Amaretto man tänker på, för den görs av just aprikoskärnor.

Xtian sa...

Jag älskar initierad och passionerade läsare. Såna som ni alltså. Tack för att ni läser!

Pytte sa...

DU ska ha tack Xtian. Jag har länge skämts i det tysta för mitt osunda förhållande till gifflarna, vilket jag bara kan anta har sin förklaring i den ganska originella kontrasten mellan snustorrt och ljuvligt krämigt. Både kanel- och saffranvarianten har jag svullat i mig påsvis som vore de lövtunna skivor av beroendeframkallande luft. Nu vet jag att det finns fler som jag därute.

Jag tror att jag helt enkelt ska låta bli att prova den här varianten.

Anonym sa...

Och värmer man upp dem 10-20 sek i micron så är man så nära himlen man kan komma på jorden!

Charlotte sa...

Mmmmmmm - här är en till missbrukare!!! Att värma dem en minut i en het ugn är inte fel men de är ljuvliga även kalla. Enligt mig smakar saffransvarianterna bättre än de bästa lussebullar - saftigare med mandelmassan och perfekt lagom stora! Trodde att chokladvarianten skulle vara totalfel men måste erkänna at jag hade fel - de är uuunderbara!!!!

Oskar sa...

Jag sällar mig till sällskapet av beroende - Gifflars Anonymous.

Filippa sa...

Det verkar vara nån sorts hatkärlek det här ?

Maria sa...

De där gifflarna är typiskt semesterknark för oss, perfekta att ta med när man åker på utflykt med båten. Jag blundar och tänker på annat än tillsatser när jag äter dem. :-P

Sandra drömkaka sa...

Jag håller med! Trots att jag allra mest bakar på själv så har jag provat att köpa dessa bullar en gång & all hamnade snabbt i magen!

Alice sa...

Vilken väldigt fin postning!
När ska vi luncha?