7 apr. 2009

Kass glass

GB noterar bottenrekord inför sommaren

Vi har djupdykt mer i GB's glasskylar, bitit, slickat och sugit (här kanske vissa börjar andas tungt, lugn, det är fortfarande glass vi pratar om. Inget annat) för att se vad som kommer att bli sommarens smaker.

Och noterar att det blir en GB-fri sommar. Ja, om vi nu inte drar i oss en 88'an eller nån annan gammal klassiker.

GB Sandwich Stracciatella - nja. Gillar man Sandwich så ä det här en liten höjdare. Den glass som GB lyckats förlänga produktlinjen med mest lyckosamt. Chokladbitarna ger det hela en liten annorlunda upplevelse, men smaken skiljer sig inte extremt mycket från en vanlig sandwich.

Solero Berry Berry - scary, scary är närmare sanningen. "Sherbet" och sorbet i samma produkt? Är inte "sherbet" engelska för "sorbet"?
Bärsmaken är intensiv - men på ett syntetiskt och påträngande sätt som gör den söt, söt, söt.

Nogger Mint - lika full av tillsatser som Ben Johnson i Seoul 1988. Tyvärr delar inte Nogger Mint Ben Johnsons vackra utsida. Nogger Mint täcks istället med ett vaxliknande överdrag som lägger sig som brun mjuk tandsten längs tandköttet. Mycket obehagligt. Mintsmaken är parfymerad syntetisk. Som en panelmedlem sa "man ville bara att den skulle ta slut"....

Barnglassarna (LemonAge och Ice Age 3) lämnar vi därhän.

Premium-segmentet föräras med 2 nya Magnum-varianter (Temptation Caramel & Almond, Temptation Dark). Vi hade det tvivelaktiga nöjet att smaka en redan i februari, på Kanarieholmarna. Redan då var vi överväldigade men tog det som en Spansk konceptuell grej som "aldrig skulle funka i Sverige". Vi hade fel.


Asså, kom igen - egna små pappboxar. Med liten papperstablett som skyddsmatta. Eller vad är syftet med den? En massa resursslöseri och en förpackning som antagligen kostar mer än själva glassen. Okej, det ska villigt erkännas att vi inte är en Redaktionen med miljömuppar och environmentalister. Men det känns ändå ganska slitet att få en liten kartongkista av glättat papper när det fortfarande är kass skummjölk och skummjölkspulver som står för innehållet.

Nä, crap är crap om än i förgyllda glasskartonger för att parafrasera Nils Ferlin.
Och GB har lyckat att presentera ett sommargalleri med ett "nja" som bästa betyg.

By far det sämsta som vi har varit med om på länge. Lägg därtill den nya clownen i familjen. Nä, vi orkar inte vara mer negativa. Nog nu.

6 kommentarer:

Henrik Lundström sa...

Jag gjorde tyvärr misstaget att köpa en Nogger Mint tidigare idag, det slutade med attt jag satt på en parkbänk utanför Bromma Flygplats (Noggern var min fuskmiddag innan min resa) och - precis som ni skriver - önskade att glassjäveln skulle ta slut.

En monumental besvikelse. Jag minns ju min barndoms Minty och hoppades på något liknande, men så blev det ju inte. Nej, den var verkligen misslyckad!

I helgen åt jag en magnum Double Chocolate, och den var också en besvikelse. Ok, klart bättre kvalitet än den erbarmliga Nogger Mint, men ändå misslyckad. Till skillnad från Noggern så kändes Magnum DC (ooh!) som en kvalitetsprodukt, men tyvärr som en dåligt komponerad sådan. Jag tyckte helt enkelt inte att chokladbitarna, glassen, kakbitarna och allt vad det var lirade särskilt bra ihop, och förpackning var som sagt lite för mycket.

Justja, jag klämde min andra Hollywood Classic idag och även denna gång blev jag oväntat nöjd. Den mest lyckade McD-kampanjarn på länge, tycker jag. Denna gång kände jag mest sötman från såsen, och inte dess styrka, men jag var nöjd ändå.

Valentine sa...

Men Ben & Jerry's - 'Wich då? Den är bäst, om man gillar mjuka kakor, vilket jag råkar göra.
http://www.gb.se/iceCreamInfo.asp?icid=64

Xtian sa...

Valentine: den älskar jag. Men den fanns ju redan förra året så den tog jag inte med...

dubbelmackan sa...

Klockrent omdöme. Glassarna blir mer och mer fusk, och mindre och mindre god smak. Den nya chokladiga Magnumen med brownies är en total besvikelse. Särskilt när man har Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie som referens. Browniebitarna är helt sönderkrossade som smulor och är bara irriterande i glassen. Eller glass och glass, det där kalla som är inuti.
Och kartongen då...Herre.Gud.

Anonym sa...

...och jag som älskar Solero Berry Berry! Mycket bättre än banan-jorgubbsvarianen tycker jag.... Perfekt en varm solig dag på stan ;)

Anonym sa...

googlade "dålig glass gb" och kom in på bloggen här. Precis pressat ner en hemsk gammaldags vanilj som vete f-n vad den kommer ifrån. isig, smaklös, vattnig, ja rent av hemsk. svårt att sitta å titta på barnen med ett leende efter en sådant felköp.... aldrig mer halvliter från GB.