17 mars 2009

Team America


En bacon-resa i hamburgarens hemland

McDonalds har nu kört sin GTA-kampanj i typ 10 dar. Man kan ju förundras över deras röda tråd med Great Tastes of America när det alltid involverar en NY-burgare, en Californien-burgare och dessutom poppar Chicago upp som nån gubbe i lådan titt som tätt.

Den här gången får vi äta:

New Orleans Royale -redan avklarad

Bacon, kryddstark sås och bröd med chili och gräslök

New York Supreme

Bacon, tomat, ost och löksås

Hollywood Classic

Bacon, ost och smakrik barbeque-sås

Chicago Star

Bacon, ost och två goda såser: Sour Cream/gräslök samt salsasåsNew Orleans var starkare än väntat och köttet hade en behaglig "bränd" smak. Vad de andra anbelangar, ja vi får återkomma.

Rent generellt kan man ju gråta blod över fantasilösheten att varje gång man ska göra nåt "nytt" så står det i företagspolicyn under "Kampanjburgare" - "lägg till bacon, sen är du mer eller mindre klar"
Bacon i all ära, det går ju alltid hem. Men hade det nån gång kunnat vara lite mer intrikat innehåll än "bacon och en tokig ost"(som för övrigt är ganska mesiga varianter av sina originalvarianter, men visst det skall ju funka som smältost).

Jag ser fram emot Hollywood Classic eftersom jag är lite bbq-sucker - å andra sidan har jag ju svårt att se Hollywood som det självklara valet för just "bbq"(där finns ju kanske mer "stekare". Göteborgarens anm.). Men när det gäller GTA så har jag gett upp hoppet gällande namn och hoppas mer på smakerna, ja den av bacon och det andra som de lägger på...

(några förslag till nästa kampanj: Ohio Onion - löksalsa, bifftomat etc. Hawaii - ett ord: ananas. Klart. Cape Cod Cod - fiskburgare anyone? Denver Double - dubbel burgare dränkt i bbq-sås. And the list goes on. Jag bjuckar på idén, så länge ni hoppar över Kalifornien, NY och Chicago)

9 kommentarer:

BeRKA sa...

Provade New Orleans burgaren när den kom. Blev glatt förvånad över att den hade lite sting. Det var en helt okey kampanj-burgare. :-)

Jag provade även de små ostpluttarna, och även om de var långt ifrån riktiga jalapeño-poppers, så var de helt okej.

D.D. sa...

Jag hade gärna sett en riktig "Philly cheese steak".

bark sa...

Åt en New York igår.

Jättetåkig.

Ångrar så här i efterhand att jag inte til en Boc Mac, som i alla fall har lita kraktär tack vara remouladsåsen.

bark sa...

För en massa år sedan hade de en Nantucket-burgare som jag minns som rätt okej.

Pytte sa...

Det hade varit roligare om de hade letat inspiration österut istället. Tänk er kampanjburgare med sauerkraut eller knödel på... Eller varför inte en McStrudel?

henrik sa...

Jag är rätt trött på McDs kampanjburgare. Allt som oftast är det bacon, någon geggig sås som känns lite plastig samt någon mesig ostvariant. Jag gillade dock New Orleans-burgaren, den hade en ovanligt lyckad sås. En av de bättre, men jag saknar de äldre kampanjburgarna som var lite mer vågade (med senapsdressingar och annat).

Clive sa...

Smokey Lee bacon som dom körde 2006 var en höjdare. Dijon dressing och så kunde man dessutom få den som kyckling burgare.

Anonym sa...

East Coast Chicken Jr har Honey Mustard sås på..

henrik sa...

New York Supreme var men- och meningslös. Min besvikelse kan dock även ha att göra med att min burgare var über-salt, McD vid Fridhemsplan har en förmåga att ofta slinta med saltkaret, tycks det som.