19 mars 2009

Street Food Revisited


Vi gick tillbaks. Och tur var väl det

För ett bra tag sen var vi på Street Food på Centralstationen i Stockholm, Marcus Samuelssons starkaste fäste i Sverige. Och vi gillade det. Nu gick vi dit igen och skulle se om flaggan vajade lika högt efter en tids frånvaro från vår sida.

Och det gjorde den på sätt och vis. Det var lite sömnigare personal, inte lika hejsanhoppsan att jobba på en av Sveriges bästa snabbmatsupplevelser. Och dessutom var det mörkt. Vet inte om SSP, som driver enheten, körde en tidig Earth Hour eller om det bara var en "stämningshöjare" - vilket det inte var, vi var ju inte där för att dansa sista tryckaren snarare trycka i oss mat...

Burgaren, på papperet dyr (49:- bara burgaren, 70-nånting för meny med fantastiska pommes, rasslig cole-slaw och läsk) men faktiskt värd varenda spänn.

Brödet, framtaget av Riddarbageriet(innan iallafall, vet ej om de har ändrat på det) är lite grövre utan att bli hälsofreak-trist, köttet - en saftig puck av grov köttfärs som mättar. Få övriga ingredienser, en skiva tomat, salladsblad och en skvätt löksalsa, typ. Sen får man lägga till själv av "sås"-lådan, den lilla box med senap. ketchup och allehanda såsblandningar.

Visst, jag hänger upp mig på priset men är fullt övertygad om att du går mättare härifrån än vad du gör om du trycker en ordinär snabbmatsmeny, som ändå touchar 60-70-strecket idag. Och jag tror att du är mättare längre.

Dessutom är det godare.


Så flaggan vajar högt även om man skulle kunna entusiasmera trupperna litegrann och trycka på lysknappen....


Extra! Extra! Direkt från pressarna (eller PR-byrån) Och, nu kan du få recepten till alla rätterna på Street Food, från och med nu har man en recepttavla för att kunna återskapa maten såserna och hela härligheten. Och lämna in tips på gatumat som du vill se på Street Food. Faller det SSP och Marcus på läppen så kanske du ser din gatumat serveras till andra!
Dessutom lanserar man en "Bombay Wrap" på menyn. The fun never ends...


(info från PRbyrån Ronge, bild från tidningen Restauratören)

2 kommentarer:

Julia sa...

Deras nudelkartong är också skapligt god, faktiskt!

Jag älskar deras underliga holländska sötsoja.

Malou sa...

Var och åt på street food idag, och valde en skaldjurssoppa. Blev lite förvånad när jag tyckte mig skymta en Kelda-förpackning i köket medan vi väntade på maten, men tänkte att "nää...det kan de väl inte göra.." Men jorå, när vi kom hem och skulle käka var det utan tvekan Keldas fisk-och skaldjurssoppa som man hade ploppat i lite räkor, musslor och paprika i! Förvånar mig extremt mycket att Marcus Samuelsson sätter sitt namn på detta! För vad jag vet har han inget samarbete med Kelda eller??