25 feb. 2009

Njutning en masse

Vi får tummarna ur

Redaktionen har länge gössat, njutit och svullat i en hemlig njutning. Utan att berätta nåt alls för er.

Och det är kanske inte nåt extremt exklusivt eller speciellt speciellt. Men det är lite av en hemlig last. Inte för att det är det absolut godaste som finns (även om det till viss del är det) men lika väl för att vi har fallit lite som trängtande tonårsflickor för varumärket - nja, kanske inte så, men lite.

Ben & Jerry's glass.

Vi älskar storytelling kring varumärken och där är Ben & Jerry's högt uppe på listan. Visst det finns andra som är duktiga. Men Ben och Jerry har vinnlagt sig om en liten plats i vårt FFL-hjärta.

I höstas fick vi en massa smaker att peta i oss - det som var nytt då. Inte längre.... Men hur eller hur - den som vi trodde skulle slå an en fet sträng hos oss - Baked Alaska (vaniljglass med marshmallows och vita chokladbjörnar) - blev bara "sådär". Sötman blev lite för stor och den vita chokladen försvann i gräddvaniljen och marshmallows ska inte vara i glass, det blir bara söta hårda bollar. Den var inte äcklig - far from it! Men den stack inte iväg på popularitetskurvan.

Däremot vår största fiende i glassvärlden - bananglassen (en historia som involverar en magsjuk 12åring en baksida på en Kalle Anka med annons för Viennetta med illgul bananglass som bas och inget vi vill prata mer om. Någonsin), här i form av Chunky Monkey (bananglass med valnötter och små chokladbananer) tog plats i våra gommar, magar och våra hjärtan!
Balansen med valnötens nötiga(duh!) smak, den mörka chokladens dovhet och en genuint banansmakande bananglass. En himmelsk fröjd.

I övrigt kan vi nämna att vi har en faiblesse för Cherry Garcia men den har plockats bort tyvärr.

Men, åter till Ben & Jerry. Alla känner till det här med 2 hippie-polare som går en korrespondenskurs i glasstillverkning och sen börjar bygget av sitt imperium. Alla känner till deras sociala ansvarstagande etc etc.

Vad som dock inte är så känt. Och som kanske är en skröna - men i så fall så köper vi den med hull och hår - är att anledningen till deras vana att lägga i stora bitar av allt (cheescake, cookie dough, choklad, nötter bla.) i deras glassar beror på att en av herrarna har blossat på en hel del jazztobak och har lite svårt att uppfatta smaker. Därför fick man alltid feta på ordentligt med stora bitar i glassen för att han skulle känna hur det smakade. Och sen har det bara blivit så....

Återigen - storytelling my friends.

För den som vill utöka sitt förråd av smakupplevelser så går det bra att bege sig till Tyresö centrum där Sverigs första Ben&Jerry's glassbar har öppnat. Tydligen är det som en liten bit av GlassHimlen på jorden(i Tyresö...tänka sig).
Vi har frågat efter fler platser och svaret är "vi har några lägen på gång men inget är signat". Så vi får se.

Snart dax att smaka deras nya smak - Chocolate Macademia (choklad- och vaniljglass, mixat med chokladdoppade Macadamianötter) och god för både kropp och själ ( "tillverkad av ingredienser som odlats fram enligt Rättvisemärkt.De handplockade ingredienserna kommer från olika delar av världen och består av Rättvisemärkt kakao från Dominikanska Republiken, vanilj från Indien och hållbart odlade Macadamianötter från Malawi. Mejerierna kommer från Holland där glassfabriken är helt klimatneutral." Från pressrelease)

Men, nu vet ni vad vi njuter av titt som tätt. Ben & Jerrys glassar och historier.(vi har fått glassprover att smaka och bilder/pressinfo från B&J's.)

15 kommentarer:

Pytte sa...

Ähum. Tillåt mig smygtipsa om Glasskoll.se. Där huserar en Glassman jag föreställer mig att ni på FFL skulle komma mycket väl överens med.

Liv sa...

Humm, jag känner mig tvungen att korrigera två sakfel, det första är att Cherry Garcua faktiskt har återvänt! Yey! Det andra är att det redan finns en B&J glassbar - i Malmö. Tjo!

BeRKA sa...

Ska leta efter denna i glassdisken. :-)

Blev lite skrämd när ni skrev att Cherry Garcia plockats bort. Blev lättad när Liv kunde dementera det.

dubbelmackan sa...

B&J Chocolate Fudge Brownie is to die for. And I will, om jag fortsätter käka i den här takten. Men vaddårå, det är ju så sjukt gott. Hemligheten? Riktig grädde, riktiga ägg, dvs glass som glass ska vara. Inte luft, is och barkbitar (även sk fuskvanilj).

Men Tyresö?! Vad hände med att vara lite tillgänglig? Glass någon?

Gatti sa...

Lägger glasskoll.se som favorit på en gång, tack Pytte.

Och jag säger bara, bring back dublin mudslide.

Anonym sa...

Finns ju massor om ben n jerrys glassbar på alltomsnabbmat

http://www.alltomsnabbmat.se/index/

Xtian sa...

Pytte: tack!
Liv: tack du också!
BeRKA: sorry för skrämselhickan
Dubbelmackan: ät inte så att du dör, vem ska då kommentera?
Gatti: vi lägger också till!
Anonym: ja, har sett det. Kul.

Amanda sa...

Inte Ben&Jerry's egna ställe, dom säljer annat också, men kulglass och milkshake av herrarna ifråga finns som Liv påpekade att köpa i bottenvåningen på det nyare hansagallerian huset i Malmö. I alla fall tidigare hade dom dessutom smaker som då inte fanns att köpa på halvliter i Sverige, men jag såg nu att dom utökat sortimentet i frysdiskarna så jag vet inte hur det är med det längre. Värt ett besök nästa gång ni beger er söderut i alla fall.

Och tack för en fantastisk blogg. Alltid lika kul att se nån ta snabbmaten på allvar. :)

Clive sa...

Klart dom är stoners! Annars döper man inte en glass efter sångaren i Gratefull Dead (jerry Garcia). Det ultimata stoner bandet.

[SH] sa...

Själv så saknar jag The Vermonster (Maple Ice Cream, Roasted Pecans & a Caramel Swirl)...

Fast just nu är den stora prövningen att ta sig förbi glassdisken på ICA Kvantum, Uppsala, utan att köpa med en låda chokladglass från Hansens Flødeis.

Lisa Magnusson sa...

Ben & Jerry ägs väl numera av ondsinta Unilever. Men ja, glassen är galet god.

Nu när jag ändå skriver förresten: När skall Fast Food Lovers ta sitt ansvar och inleda en kampanj mot att OLW ändrat receptet på sina ostbågar så att de numera smakar skit?

dubbelmackan sa...

Dags att få tummarna ur igen...

BeRKA sa...

Nu har jag provat denna.

Den är god, men inte den godaste som B&J som jag provat. Dessutom tycker jag att det var för lite nötter. Det var inte alls som på er bild.

Jag kommer nog inte köpa denna igen, utan håller mig istället till mina favoriter.

karin sa...

Jag måste nog vara i minoritet, jag gillar verkligen historien bakom Firman och jag gillar namnen på glassarna och kombinationen av smaker och ingredienser, jag gillar tom all produktplacering av glassen i amerikansk filmer och serier, men jag tycker inte glassen är god...
För övrigt säljer 7eleven B&J glass på Sturup

Anonym sa...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影