12 jan. 2009

"When the moon hits the eye.....


...like a big pizza pie....

eat some more-eeeyyy". För det är väl så texten är?

Hur än texten går så har genierna på onlinepizza.se publicerat en pizzarapport. Ingen nyhet för er som läser matbloggar eller vanlig dagspress eftersom den valsat runt lite. Men vi tänkte ge den en chans och se vad man kan lära sig.

Rapporter kan ju alltid diskuteras och här kan man ju ställa sig frågande till det statiska underlaget. I Sverige finns nånstans kring 5000 pizzerior varav 160 i 35 städer är anslutna till onlinepizza.se. Dessa har fått stå som respondenter och underlag för undersökningen. Och om detta kan man älta i tid och otid.

Vi väljer att förbise detta och se uppgifterna som ett fuktat finger i pizzavinden och ser varthän det blåser. Varken mer eller mindre.

Vad kan man då höja på ögonbrynen över?

Ja, förutom att Kebabpizza är den mest populära pizzan, vilket ju är en trailertrash-pizza av högsta rang, så kan man ju fundera över att Oxie, den lilla förorten till Malmö tycks ha en extrem avsaknad av lokala leverantörer eftersom man beställer pizza på Internet som aldrig förr - 5,81kr/invånare jämfört med 2:an på listan "Södra Innerstaden" med 3,67 kr/invånare. En hisnande skillnad. Kanske en liten hint om att det finns läge för en lokal etablering?

I övrigt slås det in en hel del öppna dörrar - det beställs mest Cola som dryck (65%) till pizzan, kebabsåsen är den mest beställda såsen, nyårsdagen är har den största föräljningen(duh!) och det beställs väldigt lite "Fullkornspizza"(0,07%) eller "Low Fat Pizza"(0,04%) - vilket ju inte är helt konstigt - väljer jag att äta pizza så har jag ju inte gjort ett bantarval precis. Väljer jag dessutom att beställa på nätet så jag slipper gå - ja då har jag ju verkligen bekräftat mitt val som direkt o-hälsosuget. Att beställa fullkorn eller low fat skulle ju bara se löjligt ut....


Själv så har vi på Redaktionen röstat fram vår egen favorit - eller 2 stycken faktiskt. Antingen tar man en vegetarisk pizza med skinka som tillval eller om man står på Pizzeria Pompei på Regementsgatan i Malmö så tar man en Pescatore (tonfisk och lök) och njuter för fulla muggar.


Tack onlinepizza.se för rapporten, nu vet vi lite mer. Och att varje dag lära sig nåt nytt är ju nåt at sträva efter. Eller hur?

5 kommentarer:

Stellan sa...

Trailertrash? Det där får du allt utveckla lite. Kebabpizzan är ju en fantastisk crossover - world food, Swedish style!
Jag måste erkänna att det tagit mig ett par år att inse dess storhet, men med en geggig aioli på toppen så är den grym. Man riktigt känner hur artärerna koksar igen för varje tugga.

Xtian sa...

Stellan: hur mycket jag än älskar dig så även här så går vi skiljda vägar (salt 'n vinegar-chipsen du vet...).
Kebabpizza - om än en gammal vän som kramade om mitt inre under sega söndagar så är det inget annat än ett otyg. Inte crossover, snarare en aptitkrossare. Och inte World Food, Swedish style - mer matens egen hockeyfrilla.

Men jag välkomnar alla smaker så länge jag slipper äta allt(ja mer än en gång, man måste ju testa)

Dubbelmackan sa...

Tonfisk och lök?!! You gotta be kidding. Knöka på lite ananas och bea så är du hemma. Mumma!

Olsson sa...

I pay my time eating pizza not in reading report. A competitor found

http://www.deliverypizza.se

Xtian sa...

Olsson: and if you have a look at it, it is still very much in beta. They have restaurants listed for
VÄSTERÅS
ARBOGA
FAGERSTA
SALA
KARLSTAD
And nowhere else. So maybe not so much a competitor. yet.