28 jan. 2009

"El-Macko"


Ja, det är göteborgshumor....

Presschefen på McDonald's, Claes E har sitt ursprung från Västkusten och därför får man ett pressmeddelande med ovanstående rubrik.

Men - innehållet i pressmeddelandet är, rubriken till trots, lite glädjande och kanske nåt att nämna för er som inte bara vill äta snabbt och gott utan också vill leva lite mer bensinoberoende. Vi citerar helt och hållet:

"Redan i vår kommer du att kunna ladda elbilen samtidigt som du äter på McDonald’s. Det blir resultatet av ett samarbete mellan McDonald’s och Svenska Elföretagens forsknings- och utvecklingsbolag, Elforsk. Samarbetet rör infrastruktur för att snabbladda elfordon där elbranschen bistår med kunskap om laddsystem och eldrivna fordon, och där McDonald's står för de fysiska laddstationerna på utvalda restauranger.

– Vi vill stödja en utveckling mot fler elfordon i Sverige. Därför hjälper vi till att skynda på en infrastrukturomställning som möjliggör grönare färdsätt. Under våren inviger vi den första laddstationen så våra gäster kan ladda batterierna med både grön el till bilen och en lunch eller fika, säger Petra Dahlman, CSR-ansvarig på McDonald’s. "


Så! Nu är det bara att köpa elbil/elmoppe så har du en lysande ursäkt att svänga in på Donken lite extra..."ajajaj, ser lite tomt ut i batterierna, en laddning (med cheeseburgare) kanske?
Nu är det bara att hoppas på att Donken själva skaffar elbilar till sina transporter och kan ladda på den egna restaurangen....

Och ännu en gång - förlåt för rubriken....

2 kommentarer:

nicko sa...

ni vet om att mcdonalds lastbilar går på förbrukad o gammal olja från resturangerna som återvinns va ?

så att säga att de ska köpa elbilar lite drygt är onödigt från er sida

Xtian sa...

Nicko: lite drygt? Vart är jag dryg nånstans? Och att de kör på förbrukad fritösolja är old (good) news och inget som förhindrar att man hoppas på elbilar, eller?

Så fundera mer på vem som är onödigt dryg.