31 dec. 2008

Året som gått


En kort och spontan summering av 2008

Vi satte oss ner med en ElMaco Chicken som sista snabbmatsmåltid på året och tänkte lite högt och sammanfattade vad vi tyckte var värt att nämna om år 2008.

Årets hamburgare: MAX Hot Chipotle, Burger Kings Sixpack och McDonalds El Maco (den är alltid årets burgare).

Årets Vegetariska: Quorn Tacofärs alternativt Quorn Paprika o Mozzarella-schnitzlar

Årets frågetecken: hur blir det med MAX's frukost? den finns bara på Vasagatan, Stockholm idag. Och hur går det med deras utlandsetablering, ännu ett år med löften men inga klara besked.

Årets film: Whopper freakout, helt klart.

Årets event: Hamburger-SM (alltid!) och Spendrups Julölsprovning (alltid den också).

Årets träff(inte en dejt, vi är "bara vänner"): Mark Dowding, Burger King. En hyvens man med hjärtat på rätta stället och ett mycket spännande jobb som han gärna och målande delade med sig av.

Årets titel: Mark Dowding igen - Director, Product development & Innovation, Burger King - en titel som får alla andra jobb att framstå som sekundära och helt ointressanta. Ja, ni läste rätt - helt ointressanta.

Årets öl: Coors Light och Estrella Damm. Båda för smak naturligtvis, men det förstnämnda för nostalgin och det senare för sin coolhet.

Årets sorg: DeliBurger las ner. Stockholms bästa "över-disken"-burgare gick i graven.

Årets frukost: delad plats mellan MAX på Vasagatan och att äta AXA Kornkammaren Rågkrisp med apelsin och akaciahonung hemma.

Årets mest onödiga: Scans färdigskivade falukorv.

Årets äckligaste: Hamburgare på burk. Bara att skriva om det utlöser klökningar och illamående.

Årets godis: Extra Deluxe - Mint & Chocolate.

Årets stagnation: godismarknaden. Sällan har det presenterats så mycket desperata smakkombinationer och inget speciellt nytt under kjolen. En del av livsmedelshandeln som verkligen gått i stå.

Årets snacks: Estrella Salt & Vinegar - inte för att den är bäst i världen men för att man relanserar nåt som är både älskat och hatat. Sällan har en produkt vållat så många diskussioner redan innan den återkom.

Årets sämsta: Redaktionens uppdateringstakt. Skärpning! (jaaaaa, jag vet....)

Årets glädjande nyheter: att Taffel blev årets nättidsskrift, att Matbloggpriset gick från att vara ett hedervärt litet pris till att bli "a major player", typ. Att en matbloggare blev Årets Hemmakock + en massa annat.

Årets läsare: Du!


Tack för 2008. Nästa år blir bättre, på många olika sätt.

P.S. Glöm inte att imorgon är det Snabbmatens Dag! Vi hörs då. D.S.

4 kommentarer:

bark sa...

Hur har det varit med nylanseringar i år? Har det varit några nya kedjor som etablerat sig i landet under 2008? Jag kommer inte på någon i alla fall.

bark sa...

Eftersom du fått så lite kommentarer så kan jag komplettera med årets mest underskattade: Mc Donald's Chili Chicken Junior. Men årets verkar ha haft en annan, bättre sås än den som provades 2006.

flars sa...

Det finns inget som heter "klökning".

Är det kväljning, kräkning eller rent av lökring du försöker skriva?

cn sa...

flars:
http://karinlangstromvinge.blogspot.com/2005/07/dagens-ord-klka.html

http://sv.wiktionary.org/wiki/kl%C3%B6ka

bark: nä, inga etableringar värt att nämna. Och tack för kompletteringen - generellt så är "sidekick"-burgarna ganska bra menytillägg tycker jag.