24 dec. 2008

Julens dryck, ett tillägg

En liten passus om andra val.

I sanningens namn bör nämnas att det inte bara är Spendrups som har bjudit upp till dryckesdans i gommen nu till jul.

Vännerna på Galatea Spirits bad oss ta en snabbkoll på vad som ställdes fram på deras julbord.

Och vad är nu det då:

Arboga Julöl - en mörk historia som stämmer väl in i julölsmallen men lite mer utmanande i smaken. För den som precis fått hår på bröstet.


Samuel Adams Winter Lager - ölen på vår gata! En mörk ton men med en fräschör som gör den lite mer behaglig och räcker längre, dock med lite efterbränning i smaken som gör den svårare än en ljus öl. Vår favorit - för vi har inte riktigt hår på bröstet än(typ tre strån i klunga).


S:Peter's Winter Ale - nja, kanske inte riktigt vår "cup of tea" - ligger på en 6.5 % och är mustig som få. Har svårt att se den till kraftig julmat, kanske mer som en njutning för sig själv en purken vinterkväll - om man gillar Ale alltså.... En jäkligt stilig flaska!


Anchor Christmas Ale 2008 - by far ölvärldens snyggaste etikett, lite indie-amerikanskt julig. Ölen är som att dricka tjära och kavring samtidigt och som jag har förstått det en riktigt bra ale. Men här behövs det brösthår likt den värsta grekiska strandraggaren för att klara av en flaska. Eller så lagrar man den ett tag och har den som skådebröd på en hylla. Vill köpa bara för att den har attityd och är cool, inte för att jag är en ale-kille.


N'ice Chouffe - en mörk belgisk ale (okej, nuff with the ale already...) i en skön 75cl-pava. Ganska ful etikett. Däremot håller den hela 10%... Men, faktiskt så blir den aldrig sådär "Paaskebryg"-spritig utan mer som en len kick i slutet. Perfekt för dig som bara dricker "en flaska öl per dag"... Seriöst, en ganska behaglig öl även om det inte är nåt som man dricker sig tossig på - eller så är det precis det man gör?


Sen fick vi smaka en julcider med smak av mandarin och kanel, fast i ärlighetens namn så var den inte så julig och så god heller. Så den låter vi vara.

Inga kommentarer: