21 nov. 2008

Tasty tar farväl

klassiker petas ur ordinarie laguppställning

År 2003 lanserades en hamburgare som skulle vara "den större burgaren" - BigTasty.
Nu bereder man plats i köket och då får man ställa Tasty åt sidan.
När ryktena om Tastys frånfälle nådde oss tog vi kontakt med McD's och deras presschef Claes Eliasson gav oss följande svar:

"Saken är att vi den 23e september strök Big Tasty från den ordinarie menyn (förutom på ett tjugotal orter där den finns kvar tills vidare). Skälet var rent operationellt. Vi har helt enkelt haft ett enormt högt gästtryck på restaurangerna de senaste åren, och för att kunna leverera alla andra produkter på rätt sätt var vi tvungna att ta bort en av storlekarna på kött från den ordinarie menyn. Kampanjhamburgare har ju också ofta denna storlek på kött, och bedömningen var att de kunde fylla luckan. Eftersom Big Tasty var en storsäljare som många gäster verkligen uppskattade gör den dock entré som kampanjburgare just nu. Att den ligger kvar på balansguiden beror på att den fortfarande finns till försäljning på ett tjugotal restauranger. "

Så var det med det. Och "kampanjburgaren" som gör "entré" är alltså BigTasty som tillsammans med ChickenTasty gör ett gästspel på McDonalds fr.o.m den 25 november som årets julkampanj.

Nu vet ni.

3 kommentarer:

Lasses lunchblog sa...

Ni menar väl Big Tasteless? En mer slätstruken burgare har aldirg skådats. Sörjd och saknad av ingen.
Tack för det Donken. Peta in MacRibs nu istället.

Marcus sa...

Äntligen! BigTasty tycker jag var en misslyckad hamburgare. Den saknade en mycket elementär egenskap: att smaka bra.

När den kom gjorde jag ett par-tre försök att äta den för jag tänkte att det kanske var så att jag skulle vänja mig... men nope. (haha, skrev faktiskt ett mail till McD och berättade att jag inte tyckte om den (kundfeedback). Gissa vad som damp ner i brevlådan några dagar senare? Jo, värdecheckar på McD på 50 kronor. Så behåller man en kund!)

Det är iofs ingen statistisk säkerställd undersökning men ingen av mina kompisar som brukar äta på Donken gillar BigTasty heller.

På något sätt så tvivlar jag på det här som dom skriver: "Eftersom Big Tasty var en storsäljare som många gäster verkligen uppskattade...". Vore den en så populär storsäljare så skulle dom knappast plocka bort den från menyn.

När jag varit på McD, och det är åtskilliga gånger, så har jag försökt se om någon köper Tasty och det är INTE ofta.

Skulle vara intressant att veta hur mycket pengar som lagts ned på Tastyn i t.ex. reklam och hur mycket den tjänat in.

Anonym sa...

Jobbar på en McDonald'srestaurang och kan säga att den sålde och säljer nu jättebra! De som äter den äter i princip bara den och många slutade komma till oss när vi slutade med den. Men så är det ju med allt, smaken är som baken. Tyckte inte heller om den i början. Nu är den en personlig favorit.