5 nov. 2008

Tastes of America


2 stora kampanjer tar sitt slut

I USA valde man Barack Obama till ny president - ja, om du nu har såna mediala skygglappar på dig att du läser detta först här, ja då vet jag inte om jag skall skratta eller gråta.... Men så är det iallafall.

En kampanj som har kostat mycket tid och pengar där man nu rullar ihop veporna, ställer in reklamfilmsbanden i hyllan och blickar framåt mot en ny framtid.

Och här kommer den snygga snabbmatsparallellen.

Även här är vi i slutet av en kampanj. McDonalds "Tastes of America", med den sista kampanjburgaren ännu en tid - California Classic - ost, bbq-sås och bacon. Avlångt bröd, kött, sallad, lök.

Men där USA blickar framåt med Barack Obama vid sin sida så ser vi på FastFoodLovers McDonalds-framtiden an med en mer McCain-känsla, något som man lämnar bakom sig och blickar framåt. Glömmer det gamla, längtar efter det nya.

Där marknadsavdelningen på Svenska Donken har gjort ett lysande arbete med en snygg och cool kampanj så känns det som om produktutvecklarna dressade upp nåt gammalt.

Där marknadsavdelningen var Obama - fräscht, ungt, hippt - så var produktutvecklarna McCain - klassiska ingredienser i trött förpackning.
Inget egentligt fel men inget som fick massorna (läs: smaklökarna) att jubla i "Oral Cavity Stadium" ("Munhålans Stadion" övers. anm).

Det går inte längre att skaka fram bacon och lite smaksatt ost, bbq-sås och pepparmayo för att göra kampanj. Vi har smakat det förut...

"Change can happen! "
och det är något vi tar med oss från den här kampanjen och hoppas att McD's gör detsamma.


Okej då, waffle fries var en höjdare, vi vill se mer innovation på potatissidan och det här var ett steg i rätt riktning!

15 kommentarer:

BeRKA sa...

California Classic, det var min lunch i går. Den hade bra BBQ-sås, men var i övrigt inte speciellt spännande.

I går tänkte även jag att jag genomskådat konceptet. De fyra burgarna i senaste kampanjen var bara varianter av enformighet. Det var egentligen inget som var speciellt nytt eller spännande. Visst var det bra och goda burgare, men de var faktiskt inte speciellt innovativa.

Så jag håller med er, och hoppas på riktig förändring till nästa gång.

Clive sa...

exakt, många av burgarna har dessutom varit för snarlika. Arizona stack väl ut men nu är jag ingen peppar fan.
Jag hoppas på större saker i framtiden och curly fries.

Anonym sa...

BBQ-såsen på California Classic var direkt äcklig, sedan var deras bacon nästan otillagat.

BLÄ.

Anonym sa...

.. och nu är kampanjen med Crunchy Nacho på Max slut. :((((( Nu krävs ett riktigt uppror så vi får tillbaka skönheten!!

Anonym sa...

Max har inte ens så mycket fantasi att dom låtsas hitta på en ny kampanj, dom kör med "Italian Trio" igen.

Den var inte bra första gången heller...

Anonym sa...

Ni hade ju några reklamfilmer för ett tag sen. Jag hittade följande för Hardee's burgare som jag tycker är ganska kul! Fast den kan ju kännas lite taskig ochså. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=sGWBSiZWniI

/Paraflex

Anonym sa...

Känns som att jag ska läxa upp vissa här. För det första, baconen är självklart redan tillagad, den bara värms på donken, för det andra så är donkens waffles inte tillverkad utav potatis utan av RIS!!!

Anonym sa...

Till den anonyma som skrev 8.37 PM:

Är du full?

Anonym sa...

Hur kan du påstå att Waffle Fries är gjorda av ris? De är naturligtvis gjorda på potatis. Du kanske ska kolla upp både känsel och smaklökar...

Anonym sa...

era jävla idioter fråga dom på donken vad wafflesen är gjorda av era satans idioter. JAG JOBBAR PÅ SCANDLOG!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

De är gjorda av potatis! Sen kan du jobba hur mycket du vill på Scandlog. Jag är produktutvecklaren som tog in dem och jag kan garantera att det inte finns ett riskorn i dem.

Xtian sa...

Bara för att stilla allas nyfikenhet:

Ingredienser: Potatis, vegetabilisk olja, modifierad stärkelse, majsmjöl, rismjöl, stärkelse, kryddor, vitlökspulver, bakpulver E450(i) (natrium-, kalium-, och kalciumdifosfater), E500(ii) (natriumkarbonater), jästextrakt, druvsocker, kryddextrakt, förtjockningsmedel E415 (xantangummi)

Xtian sa...

sen kanske vi kan hålla tonen lite mer respektfull. Även om jag gillar passionerade snabbmatsälskare.....

Anonym sa...

Tack Xtian!
Jag ber om ursäkt för att jag påstod att det inte fanns ett riskorn i. Det finns naturligtvis rismjöl i, huvudingrediensen är dock potatis. Jag var hemma och slängde iväg ett svar utan att tänka till ordentligt (svårt att hålla exakt alla ingredienser i huvudet, jag ska även hålla mig mer kall nästa gång). Innehållsförteckningarna finns dock alla att beskåda på vår hemsida eller på restaurang ifall någon undrar över något annat. Tycker för övrigt det är kul att läsa denna blogg även om man ibland blir kallad John McCain.. :)
Produktutvecklare, McDonald's.

Stefan sa...

Nu är det nya givar! När kommer ett test av Whopper Piñata?? En dunderbra ersättare till Max Crunchy Nacho. Bättre styrka, kanske lite sämre smak. Totalt sett bättre!