4 nov. 2008

Jägartider


Som om det inte fanns tillräckligt med kött i skogen.

Scan lanserar en ny produkt i sitt "Jägar-sortiment". Det sedan innan så populära Jägarbaconet, tillika en kär vän i FFL's kök får nu sällskap av en Jägarfalu.

En rökig köttrik falukorv som passar utmärkt vid en knastrande eld i skogen. Ja, den passar ju lika bra på köksbordet i en småstads-trea. Eller på lunchbordet i en kontorsmatsal. Eller...ja, n fattar.


Det är 60% kött, 22% fett. Sen är den, som pricken över (allerg)-i, fri från gluten, laktos, ägg, soja- mjölk- och ärtprotein.

Om den skiljer sig från vanlig falu såsom jägarbaconet kickar vanlig bacons lilla tråk-ass så är det bara att applådera och skratta hela vägen hem från butiken!

The hunt is on!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en glad överraskning. Scan gjorde förut en falukorv med hög kötthalt och var rökig som hette "sommarfalu". Den var supergod men svår att hitta och som namnet låter fanns endast i sommartid. Vet inte om det var en kvarleva från rötmånadstänket.

Eva

Anonym sa...

Strålande! En rökare i falukorvshyllan. En annan rökare från Scan är "Scan Gourmet Rostbiff". En fantastisk stek som är kryddad och färdig att ställa in i ugnen. Efter dryga timmen är den klar och du har en gourmetmåltid att se fram emot.
Hälsningar L på Loket

Pytte sa...

Verkar god tycker jag :-) Ska nog testa. Scan är ett säkert kort för det mesta. ALLA Scans produkter är laktosfria...bara en sån sak.

Anonym sa...

Vad är de andra 18%? Undrar jag. 18% kryddor? 18% vatten? Potatisflingor..?
(Och varför går det inte att skriva in namn helt plötsligt??)
/Dubbelmackan

Oskar sa...

Viss humor i att döpa produkter baserade på kött från tamdjur, som gris och ko, till jägarbacon och jägarfalu. "Tidigt på morgonen, efter flera timmar på pass, skymtade han till sist grisen i en skogsglänta. Han avfyrade sitt vapen..."