12 nov. 2008

Falafel till Max


En svensk nyhet från mellanöstern

MAX Hamburgerrestauranger har öppnat på Stortorget i Malmö - ja, det vet ni ju. Vi var naturligtvis där, dels för att insupa den nya miljön dels för att testa deras nyhet - falafel.

Denna kikärtsboll som har ett veritabelt segertåg bakom sig i Malmö, som gjort varenda svennebanan till kosmopolitisk gourmet och fanbärare för det interkulturella utbytet. I alla fall i matväg.

Any-who... MAX har inkvarterat sig i en gammal designbutik och det märks. Via ytor, multimediavägg och designlampor som ställer vilken Vasastanslägenhet i skamvrån. Fint, flott och fräscht. Bra blandning av barbord och vanliga sittplatser, kanske nån trång sektion här och där, men hey, det är inget vardagsrum.

Falafeln, finns i tre varianter - som falafel(duh!), falafelburgare och falafelsnacks. Vi valde burgaren.
Lätt brödig, men gott lite mörkare bröd. Mjukt. En falafel som kanske var liiite lite torr. Men, det vägdes upp av en god stark sås - typ Ajvar fast starkare(det kanske är ajvar?). Helhetsintrycket blir - gott!

Sen kan man ju fundera över hur MAX skall konkurrera med alla falafel-ställen som kör priskrig och dessutom har lite "original"-feeling över sig. Men å andra sidan så kan man tilltala de som annars väljer bort MAX - vegetarianer t.ex. - som tröttnat på "Greenburgaren".

Kul idé, återigen visar MAX framfötterna och lägger sig, om inte i framkant, så i omkörningsfilen....
(och för den falafelsugne icke-skåningen så kan vi hinta om MAX i Barkarby och Vårby.... Men ni har inte hört det från oss...)

3 kommentarer:

Anonym sa...

byt namn på sidan till maxlover.se

Xtian sa...

anonym: sorry, inte så mycket "lover"över MAX här. Tvärtom - jag har jättesvårt för derras hamburgare. Däremot är deras Friscoburgare mycket bra. Och deras bönsallad. Sen kan man inte sticka under stol med att de är duktiga på PR/marknadsföring.
Och det måste man uppskatta.
Lägg därtill att de hör av sig till oss med information - det premieras.
Men lover? Fuckin' far from it...

Åsa sa...

anonym: Om du läst lite mer här borde du förstå att sidan snarare borda byta namn till tacobell-lover.se... ;)