21 nov. 2008

E-ckligt?

E-nummer en masse i din kycklingburgare

Skandal-avslöjande av grävande journalister! (Eller en författare som släpper en bok och skapar press. För övrigt en bok som vi tycker att man bör läsa)

Ingen fara, det är godkända e-nummer. Å andra sidan vill du äta kyckling eller smakförstärkare?
Eller hade du ätit kycklingburgare över huvud taget om det inte hade funnits smakförstärkare i den?

E-nkelt, e-ller hur?

9 kommentarer:

Åsa sa...

Börjar bli ganska trött på denna e-nummerdebatt måste jag säga. Jag tycker det är jättebra att det diskuteras omkring den mat vi får i oss, det säger jag ingenting om, men ibland går det ärligt talat för långt. Just nu så framstår alla e-nummer som djävulens påfund som frambringar död och sjukdomar, men ärligt talat... Bakpulver har ett e-nummer. Vanliga, naturliga salter ett annat. Naturliga färgämnen ett tredje. Hur många har inte använt citronsyra om de gjort något hemma? Askorbinsyra = E300 = C-vitamin, det är farliga grejer det... För att inte tala om E150 - sockerkulör, passa det för det för guds skull!!! Nyansera debatten för sjutton och lev i det verkliga livet. Och undvik definitivt de ämnen som inte behövs och som vi inte vet något om, självklart, men låt också människan ha ett eget sunt förnuft, allt är inte svart eller vitt.

Anonym sa...

Åsa, du jobbar tydligen på macdonalds. läs på lite här va innan du börjar skriva.
http://www.2000taletsvetenskap.nu/nyheter/bensin.htm

e-medel är luriga. där blandas rena giftet med harmlösa ämnen. därför behövs en debatt för att få folk att inse.

Åsa sa...

Kära Anonym,
Jag jobbar inte på McDonalds, kommer aldrig göra det heller eftersom jag har ett jobb jag är fullt nöjd med.

Du uppmanar mig att läsa din artikel, jag uppmanar dig att läsa min text innan du kommenterar. Jag opponerar mig inte mot att e-numren diskuteras, jag opponerar mig mot sättet det görs på. Det finns flera e-nummer jag inte heller vill stoppa i mig, och det är jättebra att de tas upp till debatt. Det jag säger är dock att det finns tillsatser som inte förtjänar att dras med i svartmåleriet, och det är den nyansen jag saknar. Som debatten är nu så skapas bara en masshysteri och de fakta som borde läggas fram hamnar i skymundan.

Nu har jag sagt mitt i detta, jag är fortfarande trött på debatten som den är nu. Din artikel har inte bytt min åsikt, och den förvånar mig inte heller. Det är synd att du anonym tar till personangrepp som första metod, men så fungerar ju vissa. Jag önskar dig dock all matlycka i framtiden, med eller utan tillsatser.

Unga Morsan sa...

Jag gör mina egna kycklingburgare med kycklingfärs. :)

Anonym sa...

Kryddar du kycklingfärsen? Tag dig i akt, det kan vara e-kryddor du blandar i och det är livsfarliga grejer det. :)

Kalle sa...

Åsa: "Det är synd att du anonym tar till personangrepp som första metod, men så fungerar ju vissa." Det enda personangreppet i kommentarerna här ovan är väl din just lagda 1-liner. Eller var det påståendet om att jobba på McDonalds som var ett personangrepp?

Anonym sa...

Fråga: "vill du äta kyckling eller smakförstärkare?"

Svar: Det som smakar bäst.

Kinna sa...

Nu är jag nyfiken på vad en fastfoodlover har på sitt julbord - om du tycker det är kul. Jag har ställt frågan på min blogg.

Anonym sa...

Här vare dött!