16 okt. 2008

Salt n' Vinega'


tried 'em - Check!

Vi hoppade ju på hypen med Estrellas återtåg på marknaden med sina mycket omtalade Salt och Vinäger-chips.

Kollar man runt lite på nätet så utmålar sig ungefär samma scenario över allt:

1) man säger "Jippieeee, nu ska här ätas chips - fattar inte varför de tog bort dom här öht"

2) man(ibland samma person, men inte alltid) säger: "hoppas att det är lite tryck i dem den här gången, tycker mig komma ihåg att de var lite mesiga i smaken. Inte som de där engelska, där är det tryck vill jag lova"

Och hur var det nu när vi provade? Jo det var så här:

en behaglig smak av vinäger med lagom mängd salt som ger en precis rätt avstämning smakmässigt för att hålla i det långa loppet. Dessutom smakade det mer naturligt än t.ex. Pringles kemidiskar till vinägerchips.

Och ja, de smakar inte lika vinägerstark som "de där engelska", men tänk på att vi svenskar är inte ett vinägerchips -vant eller -älskande folk. Ännu. Så det måste vara lite mildare för att passa den gyllene medelvägens gom.
Och tänk dessutom på att det är skillnad att dra en liten 20 grams påse på en pub i Lincolnshire kontra att sitta hemma framför Lördagsnöjet på tv'n och dra en hel festpåse med Salt&Vinegar.
Hade det varit engelska super-chips så hade du inte haft hud kvar på tungan och dina sura upstöttningar hade varit friska fläktar i din nersurade munhåla.

Så tror och tycker vi i alla fall.
(och stör oss samtidigt på att English Shop inte får in Kettle's Balsamic Vinegar and Sea Salt förrän om 4 veckor...)'

(tack Stellan för lån av bild)

10 kommentarer:

BeRKA sa...

Har nyligen provat och håller med. D.v.s. lite klena på vinägern, men det kanske räcker för Sverige.

Marcus sa...

När jag var på klassresa i England för ca 20 år sedan med min 9ondeklass och vi elever bodde i engelska familjer så fick vi salt&vinäger-chips till frukost i en hel vecka. Kan man stämma någon nu tror ni? Eller har det gått för många år? Kan man klämma in "inkomstbortfall av framtida inkomst" där på något hörn tror ni?

(hoppas ni förstår att jag skojar - dock inte om salt&vinäger-chipsen. Vi fick sådana till frukost och ni kan förstå hur stora ögonen var på små stackars skrämda svenska 16-åringar från 80-talet som fick CHIPS till FRUKOST och som dessutom smakade VINÄGER!)

Anonym sa...

Vet någon som gärna skulle bo i England för att få äta vinägerchips till frukost, lunch och middag:

Kompisen brukar hälla vinäger över chips och glatt mumsa i sig den stinkande blandningen. Vet någon om man stämma personen för denna avvikande, chips-förnedrande handling? Kan det rubriceras som ofredande, kränkning eller förargelseväckande beteende - mot (innan) underbart goda chips?!

JL sa...

Kommer ihåg att jag testade dom när jag var mindre. Gillade dom inte tyvärr.. :)

Anonym sa...

Äntligen. De där ska jag köpa. Bums!

Åsa sa...

Blev överlycklig när jag såg här att de skulle dyka upp i butikerna. Två påsar har det blivit så här långt, för visst är de goda. Det är dock lite för mesig vinägersmak på dem, och råkar påsen stå öppen ett tag så försvinner ännu mer (inbillar jag mig iaf). Tjusningen med vinägerchips är ju just att munnen ska bli lite lagom uppfrätt. :)

BK-bloggen sa...

Mmmmmm I love them

Anonym sa...

Hej allt...
Nyhet..."Kettle Chips" (the real ones!) are available in Sweden from this week in PrisXTRA & City Gross. 5 new tastes incl Balsamic Vinegar and Sea Salt...the best chips in Sweden! Go get em!

Maria sa...

hittade "walkers salt & vinegar" chips och var mycket nöjd, dock var frakten för dyr =/ När sedan estrella kom ut med chipsen blev jag överlycklig tills jag smakade.. för min del är dessa allt för svaga - till och med min man som inte tycker om vinäger äter dom och det säger väl allt ha ha

Anonym sa...

Nu har Estrella äntligen insett vinägersmaken var för mesig!

Det nya chipspåsarna ser nästan likadana ut; dock står det MORE TASTE vid vinägerflaskan på framsidan.