11 okt. 2008

Kalle goes Plateau


I världskrisens spår blir Kalles kaviar lyx

Finansjockarna stressar runt, pulsen på 290. Tusen.
Kämpar om att få behålla jobbet, att överleva.
Borta är tanken på en skön skaldjursplateau med "en flaska fräscht"(reklambyråord för champagne). Plateau-tallrikarna dammar igen på Sturehof och personalens arbetsskadade champagne-armbågar börjar sakta men säkert läka.

Men hur leva lyx då? tänker vän av dekadent leverne. Jo, det är då Kalles Kaviar kliver fram och tar sitt ansvar i denna tid av oro.

Och det är ju skönt att man räddar upp lite av det anseende som naggades i kanten efter "The Banana Disaster" som nu dras tillbaks från marknaden - och kanske inte så konstigt när banankaviar köps av lika många som orginalsättningen av Electric Banana Band.

Nä, nu är det Kalles Randiga Skaldjur som gäller. Kaviar och färskost smaksatt med krabba, hummer och dill. Okej, nu är det ju inte en lobster roll som serveras precis, men har man inte råd med skaldjurstallrik så är en knäckemacka med Kalles Skaldjur inte ett dumt substitut!

Smaken är en blandning av salt och sött. Och det blir lite konstig smak, typ som att äta salt-sockerblandning som man har till att grava lax (Vilket jag gjort: Kalmar Stadshotell anno 1994, en sömnig frukostvärdinna tar fel och jag strör vad jag tror är socker på mina flingor....huh.."jaha, salt?näää, det är ju socker.Eller nu smakar det ju salt...") fast gott. Först tycket jag att det kanske låg lite för mycket sälta men blev sen mer bekväm med den då dillen skänker lite kräftfest-flashbacks till smakupplevelsen.

Inget för frukostmackan för min del, däremot som en fattigmansflärd på eftermiddagen eller som vardagssnittar på diskbänken hemma en trist tisdag (veckans absolut sämsta dag by the way).

Men dra nu inte iväg o tro att det här är fullsmetat med krabbbitar och hummerstjärtar - hummerinnehållet motsvarar sannolikheten att storbankerna kommer att säga att "Nä, den här krisen var nog helt vårt fel faktiskt" - dvs 1%.
Och innehållet av krabba, ja, mer som det är troligt att Lars Ohly kommer att sitta som minister i en koalitionsregering - 3,9%.

Hur eller hur - tack Kalles för att ni tar ert ansvar och hjälper de stackars bonusbetyngda bankbossarna att hantera sitt lyxbehov.

2 kommentarer:

Marcus sa...

Kalle verkar inte ge sig i första taget. Och det finns många spännande kombinationer kvar. Till exempel kaviar & lingon, kaviar & rågbröd (allt i ett, kan man säga), kaviar & popcorn (också allt i ett - fråga inte). Jag väntar med spänning.

Anonym sa...

hej! blev tipsad om denna mycket trevliga blogg av min kära make aka storole! verkligen kul att läsa dina rader, men språknörd som jag är undrar jag över uttrycket "Hur eller hur". Vad betyder det? Själv säger/skriver jag Hur som helst. Tror att detta är en dialektal grej men tycker att uttrycket Hur eller hur är ganska märkligt!! /lil-c