16 sep. 2008

"Varför ingen Taco Bell..


...till Sverige?"-frågan får ett svar. Delvis.

Runt om på det allomfattande Internet rasar folk(förutom den lilla frågan om FRA då...) över det självklara - att Taco Bell minsann skall finnas i Sverige. Och varför, varför har man inte förstått det på Taco Bells huvudkontor.

Detta blandat med teorier och skrönor - varav en är att de som startade Spray en gång i tiden hade långtgående planer på att plocka Burritobefrämjarna till Sverige, ja utrullningsplanen och förhandlingar var nästintill färdiga då nån i församlingen sa "Nä, ska vi inte starta en portal på Internet istället". Och på den vägen är det. Enligt en kompis vars grannes brorsa jobbar nere på stan....

Hur eller hur, vi har försökt nå "The Top Taco" på Yum! Restaurants International under årens lopp, men med extremt dåligt resultat...

Tills nu.

Häromdagen fick vi ett mail:

"Unfortunately we are not actively seeking new business partners for Taco Bell at the moment as we are currently testing if we are going to roll out Taco Bell for the international market (outside the US). This will take at least until 2009.

If the tests will be successful, we then would be seeking Franchisees with an entrepreneurial spirit combined with a proven management track record, ideally in the foodservice, restaurant leisure sector.

Further general information on Yum! Restaurants International can be found on www.yum.com, and about franchising partnering on www.yrigfp.com."

Yours faithfully,


Mr.XXX från Yum! Restaurants International


Så med lite DumDummare-mentalitet så kan man ju tolka det som att "so you're saying there is a chance" att det kommer. Men inte än på ett litet tag.

Men sitter du på kompetens, kapital och kanonenergi - hör av dig till ovanstående. Det finns ett sjudande kundunderlag som vill ha sin jalapeño-hunger stillad.

Så, kan vi ta och luta oss tillbaks nu i TacoBell-frågan?

8 kommentarer:

dubbelmackan sa...

Jag ser det här som dåliga nyheter. Men så är jag en obotlig pessimist. Jag hade nämligen hoppats att det vilken dag som helst skulle komma en TB till trendkänsliga Sverige. Men nej. Inte än på några år tydligen. Det hinner nog komma en fullvärdig konkurrent innan dess dock. (Nä, Taco bar är inte det).

Anonym sa...

Töntig artikel. Finns inget alls som tyder på att taco bell kommer till Sverige eller ens europa.

Trist blogg också.

Xtian sa...

dubbelmackan/anonym: nä, vi tror inte heller på det. Men vi har ju då hoppet kvar till skillnad från er.

Och Anonym, att du ens läser bloggar - det är ju så 2005, vad gör du här?

Rickard sa...

Tacobell är väl inget problem. Vi har ju tacobar.

det jag vill veta är varför vi inte har KFC?

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen inte att Taco bell kommer till sverige, Dom har ju till och med sämre produkter än taco bar!! Däremot vore det fantastiskt om CHIPOTLE kom till sverige=)

Anonym sa...

Ja varför har vi inte KFC och dunkin donuts.

Anonym sa...

jjjaaaa!! kom igen, måste ju få hit TB... och KFC... och Wendys... och Arbys...

Anonym sa...

Taco Bell finns VISST i Europa ;)
På Island, det enda ICKE fientliga landet i Europa mot Amerikansk snabbmats kultur.
Där finns 2 st Taco Bell dessutom, tänka sig, ett land med 300 000+ har 2 st Taco bell restauranger, sen har vi 7 st KFC, medans Sverige med sina 9 miljoner invånare, notera 1 miljon+ invånare i STHLM har inte en enda av dessa restauranger med gott rykte