29 sep. 2008

Short for time? Time for Taco


Inte bara skivad falukorv, nu har du tid med tacos


Tiden verkar vara höstens tema. Så även för svenskens fredagsmys-mat(med den kassa ursäkten; "för barnens skull"...)

- Vi vet att många har efterfrågat färdiga tacorätter och gärna skulle äta tacos oftare än vad de gör i dag säger Jenny Alm, produktchef på Procordia Food.

Ja just det - vi äter inte tillräckligt med Tacos redan... Tjena, Svenska staten får ju julkort från Mexicos kulturdepartement - "Gracias for keeping our food culture alive". Det mexikanska Tacoberget från tidigt 90-tal är nu utraderat och precis som vi gnäller på tyskar som köper svenska sommarhus börjar nu mexikanare muttra om "los suecos locos" som snor åt sig "våra tortillas"...

Men, det räcker inte. Och dessutom slipper vi att hacka, hacka, mosa, blanda. Nu ska vi bara öppna och micra. Tack vare Felix.

Tre rätter presenteras:

Taco Fiesta Taco Tub med köttfärs - smakrik och klassisk
Taco Tub fylls med tacokryddad köttfärs, tomat, lök, majs, grön paprika, chili och tomatsalsa. Därefter strös god riven ost över och till sist gratineras den i ugn.

Taco Fiesta Taco Tub med biff - spännande smakkombination
Taco Tub fylls med kryddig, strimlad biff, tomat, minimajs, ananas, röd paprika, grön chili och tomatsalsa. Därefter strös god riven ost över och till sist gratineras den i ugn.

Taco Fiesta Taco Tub med kyckling - fräsch rätt med goda svarta bönor
Taco Tub fylls med fajitakryddad kyckling, tomat, lök, gul morot, svarta bönor, grön paprika och tomatsalsa. Därefter strös god riven ost över och till sist gratineras den i ugn.

Alla tre har ett innehåll på 265 g(stycket) och kostar ca 26 svenska pesos(stycket).

Och vår något ironiska inledning till trots - det är väl bra! Slippa trista lunchlådor med hårdbakad köttfärslimpa när man kan sitta i sombrero och poncho på jobbet och doppa slokmuschen i en Taco Tub!

(bild, citat och produktfakta från Procordia. Tack)

3 kommentarer:

Marcus sa...

Jag provade köttfärsvarianten för ett par veckor sedan. Ingen höjdare, tyckte jag. Men det var kanske för att jag hade förväntat mig någon slags taco men jag tyckte det påminde mer om en köttfärspaj med för hård botten.

dubbelmackan sa...

Fantastiskt skrivet, redaktionen! När testar ni?

Anonym sa...

Kycklingvarianten var helt okej.