19 sep. 2008

Alla älskar Alice...


...och svårt är det inte heller

Hela Redaktionens favorit bland alla de Alice:ar som vi känner är naturligtvis Alice Brax, matskribent extraordinaire och en livsnjutare av rang.

Hon skrev ett mail till oss och vi återger det till fullo, allt för att ni fantastiska människor som vi vet är fenor i köket(ni tittar ju bara in här och skrattar åt oss matlagnings-handikappade snabbmats-miffon) kanske vill få era 15 minuter i rampluset? Tävla då med er mat:

Är du en hejare på rödvinsmustiga grytor eller gör en alldeles förträfflig palt och vill få din mat proväten och bedömd av en professionell jury? Jag och några av Sveriges bästa kockar och matmänniskor sitter i juryn som ska kora Sveriges bästa hemmakock. Tävlingen heter Årets Hemmakock och arrangeras av Tasteline för nionde året i rad.

Vi vill ha ännu fler tävlingsbidrag! Tävla själv, eller med några vänner. Många är mycket bättre kockar än de vågar tro.

Alla som inte jobbar professionellt med mat har ytterligare tio dagar på sig att skicka in sina bästa recept. I år är temat de lite bortglömda styckningsdetaljerna som kallas framdelskött: högrev, bog, märgpipa och bringa. Kokar man dem länge ger de höstens mustigaste grytor och har man bråttom fungerar de bra att mala till färs.

Först väljer vi ut 25 delfinalister och lagar upp rätterna. Fyra personer går vidare till final och får laga mat i riktiga tävlingskök framför en stor publik och en allseende jury. Det är hur roligt som helst (säger jag som bara behöver sitta på en stol och äta rätterna).

Med vänliga hälsningar

Alice Brax

Redaktionschef på Tasteline

Blogg: www.braxonfood.se

Viktiga datum: 30/9 – Sista anmälningsdag

13/11 Stor final i Stockholm

Här anmäler du dig

http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/aretshemmakock/Formular/

Tävlingsreglerna

http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/aretshemmakock/Arets-hemmakock-2008-regler/

Fakta om framdelskött

http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/skolor/Artiklar/Langkoket-blir-trendigt/

Mer om tävlingen

http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/aretshemmakock/Infor-Arets-hemmakock-2008/

Inga kommentarer: