11 aug. 2008

Smultronställe


Det bjuds på en officiell hemlighet

För en gångs skull så skriver jag (Xtian) i singularis - för resten av Redaktionen står inte bakom den här texten. Inte för att dom inte håller med mig - mer för att jag brinner mer än övriga.

Eller brinner är att ta i. Kanske mer besatt. Eller ja, kanske mer konstant sugen på....(låter nästintill ekivokt..).

Österqvist i Hötorgshallen.

Så, nu har jag sagt det.

Inför alla.


"Hej. Jag heter Xtian och jag är beroende av Österqvist i Hötorgshallen"
"- Heej Xtian"
Men nog med ÖA-mötet. Även om jag inte är ensam - här och här hyllas de. Och här. På tyska, här. Ja, ni ser ju själva.

Okej, det finns säkert mer välsorterade, mer exklusiva och kanske till och med bättre. Men det ger jag fullständigt fasiken i.

Varför är det så bra då? Tja, den otroliga servicen, viljan att leverera både fantastiska delikatesser och lite kunskap. Och passion -nästan det viktigaste faktiskt.

- Eller så kanske deras PataNegra-salami är det viktigaste?
- Eller den ekologiska gorgonzolan som alla andra redan skrivit sig blodiga om. För en som inte är en gorgonzola-kille så är det här en höjdare.

- Och deras vildsvinssalami som får en att känna stampet av klövarna av en vildsvinsgalt som brakar genom buskaget i morgondimman.
- Sparriskinkan, i all sin enkelhet (och just nu för simpla 15:-/hg.Köp "Pärsons tunna(intetsägande) skivor" för det om ni kan!) som gör en smörgås till en sammetssmekning på insidan av kinden.

Och sen, en liten filur - en torkad(rökt?) ytterfilé som rullats i fänkål....En orgie för munnen där sältan slåss med fänkålens lakritstoner med köttets hårda men ändå mjukla konsistens. Tyvärr har jag inget namn, men hey, försök beskriva den så fattar de nog. Eller förresten, gör inte det så blir det mer över till mig.

Så, nu har jag erkänt min last. Spillt mina bönor. Nån annan som vill erkänna nåt? Eller falla in i hyllningskören? Feel free, kommentarsfältet är öppet...

(Annars kanske vi ses på Hötorgshallen?)
(Och nä, jag får inte betalt för det här. De vet inte ens om att jag skriver om dem. Bara så ni vet!)

Inga kommentarer: