11 aug. 2008

Ronald goes Asia


Donkens OS-meny i litet retroperspektiv

OS har invigts, det har dopingavslöjats och medaljerats i full fräs och i skrivandes stund. McDonalds som är fet-sponsor(inte fett-sponsor, stor sponsor alltså...) måste ju maxa sina investeringar och rida på vågen av hoppande, kastande, skjutande, simmande, springande och cyklande och kränga snabbmat till folk i farten. De som ingår i OS-truppen är:

Asian Beef - kött, sallad, tomat, gurka(vanlig, inte saltgurka) asiatisk sås av nåt slag, typ svag teriyaki eller nåt.
Chicken sweet 'n sour - friterad kycklingbit, sallad tomat, gurka (vanlig, inte saltgurka), thai-sweet-chili-sås.

Båda är sådär. Det som faktiskt överraskar oss är att den vanlia gurkan, nåt som vi har skytt likt pesten innan, faktiskt passar bra in här. Mer på Asian Beef än på kycklingen, men ändå helt okej på den sistnämnda.

Lite trist kanske att sparka in i det öppna målet och ha sweet chili. Men, OS ska ju vara för alla och även denna kanske ska passa för alla - och då kan man inte gå igång med fisksåser, torkade alger o annat gojs.

Men, för den smaksugne. Ta en av deras vårrullar och dippa i deras chili lemon dip. Och förundras - för här dansas det friskt bland smaklökarna. Ett 100-meterslopp av ingefära och med spjutspetsar av chili. Lägg därtill syrlighet som dansar förbi lika snabbt som ett simhopp från 3-meterssvikten. Men av denna lilla OS-trupp av smaker så blir det en garanterad pallplats. Kanske inte guldpeng men som svensk är man ju "nöjd med ett silver eller brons också"(citat, vilken Svensk idrottsman/-kvinna som helst... Sa soffpotatisarna lite syrligt...).

Vårrullarna i sig kanske inte är nåt att vifta med nationsflaggor över. Men de kommer lätt med i OS-truppen på sin sprödhet, sin välbalanserade grönsaksmix, men missar medalj precis, på grund av sin svaga styrka. Jobba lite i krydd-gymmet så har vi en vinnare till nästa OS....

Väl mött på snabbmatsarenan!

6 kommentarer:

bark sa...

"Sådär" var en utmärkt sammanfattning av Asian Beef. Hade det inte varit för gurkan hade jag tyckt att den var fullkomligt menlös.

Åsa sa...

Asian Beef var mest blaha...tråkig, mesig och den där "sojaaktiga" (citat från personalen i kassan när jag frågade vad som var på) såsen var överallt, och speciellt god var den inte. Blir ingen mer sån under detta OS. Vårrullarna var dock helt ok, så de kanske åker ner i drive thru-påsen igen!

Anonym sa...

Såsen är HoiSin

dubbelmackan sa...

Sjukt vitsig text ni fick till om detta OS-mål.
Vågar själv inte prova Asian Beef, mest för att det låter så äckligt (vem kom på DET namnet??). Men en liten smakstänk av wasabi kanske vore något?

Lisa sa...

Haha, vilken underbar blogg! Är man på lite dåligt humör ska man absolut läsa eran blogg! (Och sedan laga något gott hemma =))

bark sa...

Man får inte glömma bort McD-Juniorburgarna, oftast en mycket bättre affär än cheeseburgare om man bara är småhungrig. Just nu är den ena av dem dessutom min favorit "Mc Chicken Chili Junior", den är både krispig, lite het och mycket mat för 15:-.