8 aug. 2008

Peking-Pling


Såhär i Kina-tider lanserar Findus en ny säsongs-rätt.

Man berättar om den nya "Säsongens Rätt - Pekingmålet med två små kinesiska vårrullar och kyckling i sötsur sås med ris. Vårrullarna har en vegetarisk fyllning. Pekingmålet kostar cirka 20 - 25 kronor i butik.
(frågan är hur en krispig vårrulle förblir krispig när den tillagas från fryst till mikrovärm, tillsammans med en massa sötsur sås etc...? Finns väl risk för lite soggighet. Men hey, köper man en fryst portionsrätt så har man kanske valt bort konceptet "crispy"?)

Säsongens Rätt innebär att både Findus och våra konsumenter får möjlighet att under en begränsad tid och med ett begränsat antal produkter, testa nya rätter(en sk. win-win?).

Säsongens Rätt får gärna ha anspelning på ett aktuellt tema - julen, Göta Kanal filmen, Hösttema med viltfärs, Schlagerfestivalen och nu förstås OS i Peking!

- Det här är ett intressant sätt att testa nya typer av rätter i vår enportionsserie, berättar Tina Bång, ansvarig för djupfrysta enportionsrätter på Findus Sverige.

Pekingmålet kommer att finnas på marknaden fram till vecka 45, då det kommer att ersättas med en Jultallrik"(det är den jultallrik som genererar 1820 träffar på Google - alla om ensamhet, äckel och avsmak....).

(Saxat från pressreleasen från Findus, ja utom vissa kommentarer då...)

2 kommentarer:

Savemoln sa...

Säkert en asbra grej, värt att testas en seg eftermiddag på ett berg med utsikt över kinesiska drakbåtar!

Åsa sa...

"Finns väl risk för lite soggighet." Jo, det kan man lugnt säga, speciellt när vårrullen ligger begravd under fryst sötsur sås och dyker upp som en hängig blöt toapappersrulle när allt är värmt... All krispighet kan man säga farväl till, men smaken är helt ok! :) Resten av maten åker ner den också, utan större minnesvärdhet, men definitivt ätbart. Ris, kyckling, sötsur sås och soggiga vårrullar - hellre det än Asian Beef igen!