19 aug. 2008

Nyttig läsk?Nu kan du dricka läsk och må bättre!

Hela kartan över dryckesmarknaden behöver ritas om då kyldiskarna fylls av nyheter varannan vecka. På senare år(nja, ganska länge) har vanligt vatten smaksatts med ungefär allt som växer i naturen - eller rättare sagt smakämnen som skall efterlikna det förstnämnda. Och under tiden blir juicen allt tjockare och kallas smoothies, mjölkdryckerna smaksätts med annat än choklad och kalla kaffedrinkar konkurrerar med sina varma motsvarigheter. Energidrycker poppar upp likt kärnkraftverk i Asien - And don't get us started on stilldrinks och is-thé. Bara för att nämna några...

Och sen den vanliga läsken - hur ska man göra när man inte längre slåss varumärke mot varumärke (Coke vs.Pepsi, Loranga vs. Fanta)? Ja, man kan ju stärka upp sina produktportföljer med nya smaker fast under samma flagg - Fanta world med smaker från alla Fanta i hela världen, Coke light lime etc. etc.

Men när det inte räcker då? Ja, då lägger vi en hälsoaspekt på det. Vilket ju kan tyckas vara en motsägelse i sig själv. Sockervatten med hälsosamma ämnen tillsatta. Men, så är det iallafall.

Fanta B'Good, Coca-Cola Light plus Green Tea och Coca-Cola Light plus Vitamins är tre nya kylda drycker i en butik nära dig. Vi tycker om dessa drycker:

Fanta B'Good har vi inte ens smakat, det känns lite som att det finns andra alternativ om jag vill ha i mig fiber. Köper jag en Fanta är det för att dricka läsk(eller göra en S:t Tropez), inte att dricka mig själv till hälsa.
(nån som har smakat är Stellan på Salt , han tycker såhär)

Coca-Cola Light plus Green Tea - ja du... smakar lite av nån slags thé-beska i avslutet, annars inte så mycket skillnad från vanlig Cola Light tycker nån av oss. Innehåller antioxidanter som hjälper mot div. sjukdomar.

Coca-Cola Light plus Vitamins
- innehåller vitamin B12 om vilket Apoteket skriver
"En allsidig kost täcker det dagliga behovet av vitamin B12 och överskottet lagras i levern. Reservlagret är ofta så stort att det täcker kroppens behov av B12 i flera år."
Verkar som just Cola's insats för din hälsa med den här läsken är försumbar med andra ord...
Men, kanske är du en av dem som inte äter en allsidig kost - här har du då svaret till nästintill evigt liv!
Om smaken kan vi inte säga så mycket för den smakade inte så mycket mer annorlunda än en vanlig Cola Light. Kanske en liiite starkare smak av sötningsmedel?

En anledning till att köpa nån av Cola Light-dryckerna är kanske för den lite coolare burken. Snyggare än en 33:cl-burk och inte lika svennig som en energidrycksburk....

(bilderna är lånade från Fulcola - Sveriges bästa sajt om Cola-drycker. De har tester på både colorna ovan)

1 kommentar:

Anne sa...

Ha, vi hade precis en diskussion om det här. Vad skönt att du har testat. Så att jag slipper.