3 juni 2008

Besvikelse till MAX


En röra till burgare.


Vi tog en snabbcheck på MAXs nya burgare, California Guacamole.
Man skriver själv om sin skapelse:
"Du kan välja mellan saftigt nötkött eller krispig kyckling. Båda serveras med en härlig klick guacamole, ranchdressing, rödlök, tomat och isbergssallad. Allt omslutet av det lyxiga Friscobrödet. California Guacamole-mål 64kr Endast burgare 44kr"

Men vi vet inte, det blev liksom fel från början då en nästintill tom restaurang lyckas med konststycket att dra ut på tiden för sina kunder och inte leverera. Kassapersonal som skrattar åt sin kollega som har svårt att hinna med istället för att hjälpa till samt diskuterar vem som skall vara ute i restaurangen tills kunderna tvingar fram lite handling genom att påpeka att det är slut på kaffemuggar och servetter.... Synd på det som skall vara ett flaggskepp - har det sprungit läck?


Nu till burgaren. I och med att man får en helt nystekt burgare (som man i vanliga fall gillar) så är den het och lite flottig. Det sammantaget med en rejäl klick guacamole (som man i vanliga fall gillar) och en ranchdressing under så blir det helt omöjligt att hålla burgaren utan att trycka ut den ur bröden (Friscobröd, yumm!). Det i sin tur gör att man slajdar omkring med en köttpuck mellan två oljeplattformar (inte som man borrar med, utan bröd med kladd på) och dressing rinner över allt och spills till höger och vänster. Och inte i munnen, det rättmätiga stället för en klick dressing.

Så sammantaget, eller snarare tvärtom, så blir det ett ganska lamt betyg. Dessutom är det två milda smaker, guacamole och ranch, som blandas och det blir en mjuk, len men lite småmesig smak.

Däremot har man piskat ihop en bunt med sommardesserter. Så gott ut nästan alltihopa... Återkommer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät oroväckande.

Noterade precis att det efterlängtade sexpacket inte nämns på Burger Kings hemsida. Som andrahandsval hade jag bestämt mig för att testa Max kampanjburgare, om inte releasedatumet i ert tidigare inlägg skulle stämma alltså.

Men nu är jag inte speciellt sugen längre. Hoppas vid Gud att Burger King levererar idag, annars är hela onsdagen förstörd.

Anonym sa...

Sorry.

Efter att ha gnuggar ögonen och gjort ett nytt försök med Burger Kings hemsida så är orosmolnen skingrade: sexpacket är här!

Ulrika sa...

Det finns vissa fördelar med att äta hamburgare på det "norrländska" sättet: med kniv och gaffel! Om inte något drastiskt har hänt på sistone lär man fortfarande finna kniv och gaffel på alla MAX-restauranger i norra delarna av Sverige.

Jag önskar att jag befann mig i Sverige så att jag över huvud taget kunde äta på Max. Här i Schweiz finns det knappt ens BK och McD och Max har sannerligen inte expanderat tillräckligt långt söderut ännu...

Anonym sa...

Postade nedan kommentar på ett senare inlägg men kände att det passade rätt bra här:..

Mitt lokala Max, i Solna, har dragit på sig en ovana att ha en leveranstid ("från insteg genom dörrar till mat på brickan") på 40min - 1,5 tim, härlig toppnotering by the way(!). Därefter får man på eget bevåg bereda sig plats vid bord överfulla med skräprester (har vid flera tillfällen tagit inte allför charmerande foton i lobbyn).
Max må kanske inte kalla sig för snabbmatskedja men vissa förhållnings- och leveranstider torde de väl ändå hålla sig efter?
Max kanske har fått en släng av storhetsvansinne? Eller bara inte förstår hur många som verkligen vill ha burgarna. Som jag.