29 maj 2008

Knäck(e)frågaFör dej med råg i ryggen....En tävling i slutet av texten!

Vi fick förmånen att träffa superkocken, eller kanske mer den Oprah-kände kocken Art Smith.

En mycket mycket charmig man som pratade jättemycket. Men på ett roande och behagligt sätt. Och vurmade mycket för familjemåltiden med hemlagad mat och samling kring köksbordet und so weiter....

Sen en dag så hade han upptäckt knäckebröd från Sverige, såg till att det hamnade lite sånt hemma hos Oprah och sen är resten historia... (och för er som inte känner till historien så satt Oprah i direktsändning och sa "I just love these Swedish crisps" eller nåt och sen skrattade Wasabröds exportavdelning hela vägen till deras lokala amerikanska bankkontor).

Art i samarbete med Forma publishing och föga överraskande..Wasabröd fick ihop ett samarbete som resulterade i boken "I Love knäckebröd" som släpptes i Sverige för några veckor sen.
(och som sköna Anne på Anne's food sa "borde man inte släppa den i USA också? Remains to be seen)

Några recept fick vi smaka och det var väl gott. Men helt ärligt, om man ger sig tusan på att få in knäckebröd i allt så är det ju bara att smula sönder det och blanda ihop det med övriga ingredienser... Men det finns några smarriga grejer i den här boken. (Frittatan eller krabbkakorna t.ex.)

Och vi tävlar bort ett ex av "I love knäckebröd". Skicka in din bästa knäckemacka till fastfoodlovers@hotmail.com med ämne: "Knäcke". Roligaste/bästa macka som får oss att salivera vinner.
Innan den 4/6 kl 12 vill vi ha ditt svar.

1 kommentar:

Stellan sa...

Jag tyckte nästan att boken var lite av ett skämt, faktiskt. Minst hälften av recepten var ju bara grejer där man ersatt ströbröd eller skorpsmulor med krossat knäcke (som ju förresten även används för att göra ströbröd).

Som framgår av detta har jag redan boken, men jag ställer gärna upp utom tävlan med ett busenkelt och svingott recept: hackad lök och tonfisk blandas med gräddfil och läggs på Leksands Brungräddat. Yum.

(Funkar även bra på toast, kan tilläggas.)