19 mars 2008

What the Puck?!


Ett snöfall. 2 glassar.

Vi har fastnat i sommardrömmar. Sandaler av plast, inte en droppe regn så lång ögat kan nå - ja ni vet - hela paketet.

Och lika säkert som att som att man får sand i maten på en strandpicknick - lika säkert levererar GB sina sommarnyheter i god tid innan svensken sätter på sig Adidas VM-brallan och träskor.

Vi plockade med oss två stycken i snöfallet och passade på att smaka under en rask promenad.

Lakritspuck och Solero

Lakritspucken, lanserades 1982 och nu 24 år senare har vi en i vår hand. Det är en fin lakritssmak. Lakritsöverdraget är lite saltigt gott men tyvärr dras det med viss vaxighet som inte alltigenom behaglig. Den vanliga GB-glassen är en blek vanilj, men med god lakritsrippel rakt igenom. Eller rättare sagt, ju längre in mot pinnen desto mer rippel. Kanske skall man kalibrera maskinerna lite så att det sprider lite jämnare ut mot kanterna?
Men gott är det iallafall om man gillar lakrits - kanske, men bara kanske skall man lägga till lite mer rippel. Eller?

Solero då? En "härlig bananglass övertäckt med sorbet gjord på jordgubbar och tranbär - endast 99 kcal"
Uhum... Bananglass? Kanske mer "vaniljglass som en gång fick vara i samma rum där det skalades en banan" och sorbet på jordgubbar o tranbär? Snarare "söt jordgubbsessens som dränker alla smaker som kommer i närheten, inklusive vaniljglass som har varit i samma rum där det skalades en banan".
Smakar alltså en hel del söt jordgubbe. Inte helt oävet men inte enligt vad som förväntas.

Vi längtar till att testa fler nyheter och lovar att återkomma.

7 kommentarer:

bark sa...

Just saltlakritsglass tar guideboken Lonely Planets sverigebok upp som ett exempel på konstig svensk mat.

Dubbelmackan sa...

Tack gode GB för återinförandet av The Puck! Ser nu fram emot att testa den nya Magnumen med choklad o kanel. På pappret det mest intressanta sedan Snack, (som var det bästa som hänt pinnglassen).

andreas sa...

OT: Nu är jag verkligen inte en vän av SCAN, men en liten recension av deras nya kryddiga pluttköttbullar vore väl ändå på sin plats?

OnT: Lakritspuck hann jag äta mig trött på redan förra gången den var på tapeten och Soleron ger ett löjligt intetsägande intryck. Men den nya cheesecake-Cornetton däremot, den verkar ju riktigt smarrig. Verkar alltså. Inte sällan man blir missnöjd ändå när det kommer till glass.

Kinna sa...

Glad påsk själv! Hörde just att snön yr kring knutarna i Skåne och jag hoppas du och familjen inte sitter insnöade någonstans därnere.

annawii sa...

Jag har testat båda och lakritspucken tycker jag mkt om men soleron var ingen hit. Tacka vet jag solero exotic, den är god!
Ang. den nya magnumen med choklad i så kan jag verkligen rekomendera den, jag har längtat efter en magnumglass med chokladglass i och äntligen har det kommit en (vet att det funnit förrut men de tar ju bort allt som verkligen är gott ;).

Glad påsk by the way :)

Joakim sa...

Soleron är kanongo och där med basta!

Matblogg.se sa...

Ang gamla glassar så skrev jag om Päronsplitt häromdagen.