15 mars 2008

Full (chi)pott(le)!


Vi testar ännu en kampanjburgare som säger sig vara "het"

MAX Hamburgare kampanjar med sin "Hot Chipotle" som de säljer in såhär:

"Utöver svenskt nötkött, sallad och bacon har den en mexikansk chipotlesås gjord på rökt chili. Namnet Chipotle härstammar från aztekernas språk nhualt, där chil betyder "het peppar" och potli betyder "rökt". Den heta smaken rundas av med lite majonnäs och burgaren toppas med krispiga lökringar. Smaklig måltid!"

Vi säger så här:

Om man snabbar sig förbi köttet, salladen och baconet, som är som vanligt (helt okej gott) och raskt går på det som är själva kampanjingredienserna. Den heta såsen - rökig och ja, jäklar vad med rökig hetta. Kanske inte i en "het-sås"-jämförelse, men för en kampanjhamburgare så hettar den här mer än lovligt. Lägg därtill en majonnäs som mjukar upp och ger fyllig helhetssmak. Grädden på moset är en lökring.
I vanliga fall tycker vi ju att en lökring i en burgare blir soggig och tappar sin smak. Så icke här. Jovisst blir frityren lite soggig, men den lätt söta gula löken ger en härlig balans melan det heta och det fylliga.

I en perfekt värld så kanske man hade toppat med lite karamelliserad lök istället för en lökring, men hey, det är ju en hamburgerrestaurang vi snackar om, inte en Michelin-restaurang.

Vi ger den här tummen upp. MAX går från klarhet till klarhet även om det här ger oss något dimmig blick av de tårar av sås-hetta som Hot Chipotle framkallar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nja... SÅ fantastisk vet jag inte om den där chipotle-burgaren var. Tycker själv att den lökrings-burgare som BK hade var betydligt bättre än den, även om det var lite mer tryck i Max variant.

Ger den 3 av 5.

Anonym sa...

Tycker att Hot Chipotle var en riktig höjdare, en riktig god Chipotle som kyls av mot majonäsen som ni skriver. Ger den 5 av 5.

Mikael sa...

Chipotle är alltid bra och jag är både glad och tacksam över att MAX har med det i sin burgare. Att ha en lökring på burgaren hade inte fungerat hos McD där burgarna kan bli liggande rätt länge bakom disken innan dom blir sålda.