13 mars 2008

Sås ska det låta!


Ett litet steg för Blå Band, ett stort steg för konsumenten.


Okej, vi kanske inte skall utnämna nån Nobelpristagare ännu. Men, det är ändå med lite glädje i tangentknattret som vi konstaterar att Blå Band - vår vän i såshyllan och hemsoppköket - har plockat bort alla transfetter ur sina produkter.
Och inte nog med det - man passar på att hoppa över smakförstärkarna (Natriumglutamat/MSG eller E-nummer mellan E620 och E640) för att "uppdatera våra produkter till förändrade behov" som man konstaterar från Campbell's(som äger varumärket Blå Band).

Ja, sen slänger man in en ny design också med en lite GDA-märkning för att lättare utläsa näringsinformationen (GDA=Guideline Daily Amount). Se bild

Vi kan inte annat än applådera och heja på.


(och visst, det finns säkert mothugg och saker som hade kunnat "göras bättre", men vi blir glada för det lilla. Och hoppas på än mer
)

2 kommentarer:

Stellan sa...

Tyvärr tycks det inte ha inverkat positivt på smaken, åtminstone inte om man ska tro Taffel-Isobel. Har inte provat själv, dock.

Mats sa...

Hallå där, det är minsann inget fel på natriumglutamat, det förekommer ju helt naturligt i kött och soja och allt annat gott i världen, så speciellt farligt kan det inte vara. Det gamla "kinarestaurangssyndromet" har ju visat sig vara en myt dessutom.