13 mars 2008

Forza Barca!
En ny stjärna på ölhimlen!

När regnet strilar som mest och långa heta sommarnätter känns som väldigt långt borta. Ja, då sitter Redaktionen och sippar på spansk sommar och känner cityweekend-pulsen dunka i ådrorna.

Estrella Damm - en ljus lager med lite humlebeska i avslutet. Men bortsett från det - ett riktigt city-öl. Bryggs i Barcelona, det enda faktiskt. Ses som ett Barcelona-öl snarare än Spanskt öl och har en marknadsandel på 75% i, just det, Barcelona.

Vi gillar det. En ljus öl men inte helt mesproppig i munnen, lite efterbeska kommer det nog. Och, sällan infinner sig sommarkänslan mer än vad det gör med den här i handen. En longneck-flaska(the best kind!) med en mycket snygg etikett gör det här till en säker Sancho Panza vid vår sida i sommar!


(Estrella Damm plockas in i Sverige av Galatea Spirits AB. Finns på systemet med varunr.11514-03 och kostar 10.30 svenska pesetas)

6 kommentarer:

Dubbelmackan sa...

Säkert god öl. Synd att det ser ut som en kommunistetikett.

Anonym sa...

Ölen finns inte på www.systembolaget.se, what gives?

Anonym sa...

Estrella? Är inte det ett varumärke för chips? Känns som upplagt för strid här. :-)

Xtian sa...

Dubbelmackan: va nu inte sån, det är ju bara rött. Och en stjärna. INget att vara rädd för. Spanska inbördeskriget är slut för länge sen, relax.. Ta en öl, slappna av. ; )

Hej anonym. Du ställer 2 frågor och vi svarar:

Ölen finns från 1:a april. Sorry för otydligheten. Det är bara att vänta en 14 dar...

Och ja, Estrella är chips, men Estrella Damm är öl. Tror inte kommer att vara några problem. Någon av de två parterna kanske till och med ser det som en möjlighet att samköra evenemang? "Stjärnkväll" med både öl o chips

Matblogg.se sa...

Helt underbart. Nu blir mina tapaskvällar bättre! Hoho!

Hoppas allt är bra med er!

Anonym sa...

Min favoritöl. När jag är i Barca iaf.