26 feb. 2008

Sweet Home Chicago...


USA's tredje största stad. Och McDonalds andra kampanjburgare.

Chicago, från indianspråkets "shikaakwa" till fransmännens tolkning till dagens uttal(eller franskans "Le ChicaGO").

Chicago Star - en saftig 140 grams burgare toppad med bacon, ost, krispiga grönsaker och en fräsch sour cream och gräslöksdressing. Allting serverat på ett frasigt ostbröd.

So far, beskrivning.

Nu till subjektiv bedömning.

För att vara en burgare som skall vara en "Chicagos Stjärna" så hade vi kanske väntat oss lite tuffare smaker. Chicagos fotbollslag heter "Bears", deras basketlag "Bulls", deras hockeylag "Blackhawks" - ganska tuffa djur, inga gräslöksmumsande små nippertippor precis...

Men, huvudsaken är ju att det smakar gott. Och det gör det. Den gula lökens ibland obehagliga skärpa fasas ut av dressingen. Osten harmonierar fint med sältan i baconet och gräslöksdressingen (typ som "Ranch Dressing" i smaken) har en behaglig mjuk-syrlighet. Dessutom är det hög kladdfaktor vilket ju alltid är en fläck på vår skjorta (läs: ett plus i vår bok).

Brödet. Ja vad säger man? Den enda likhet med Chicago är nog de vita korvbrödens XL-variant "Chicagobröd" - vilket ju i förlängningen är ett vanligt hamburgerbröd som gått över till "andra sidan". Så cirkeln sluts. För brödet är inte mer än vanligt vitt bröd med ost ovanpå. Och inte mycket nog för att väga upp för den vita menlösheten, tyvärr. Och inte tillräckligt smakrik ost för att eventuellt väga upp den klena tillgången på brödet.
"Frasigt"? Icke!

Synd att en 4 av 5-burgare skall dras ner av ett 1,5-bröd.
Helheten blir dock godkänd med snudd på väl godkänd - kladdfaktorn och smakernas giftastycke väger till syvende och sist upp.

2 kommentarer:

bark sa...

Provade givetvis nykomlingen vid gårdagens lunch.

Något som McDs belackare ofta hävdar är att deras hamburgare är "så torra och tråkiga". De har i alla fall fått svar på tal när det gäller torrheten: Det här är nog den saftigaste hamburgaren jag ätit hos "donken".

Brödet var lite småtrist men annars får den högt betyg av mig, den sötaktiga smaken från ketchupen harmonderade väl med den milt kryddiga dressingen.

Klart godkänd och lite bättre än New York-burgaren.

ann-lou sa...

Sist jag var i Chicago testade jag aldrig nån hamburgare. Men vad jag dock fick möjlighet att smaka var stadens berömda pizza hos Uno's. Rejäl pizza! Tjock botten toppat med mängder av ost och grönsaker. Resultatet var en väldigt god pie!