13 feb. 2008

"Start spreading the news...."


De stora smakerna från Amerika har letat sig in på Redaktionen.

McDonalds senaste kampanj, Great Tastes of America, som vi nämnde igår har nu tagit sin början.


New York
- staden som aldrig sover och den första burgaren på kampanjmenyn.
"140 gram rent nötkött som toppas med knaperstekt bacon, ost, fräscha grönsaker och en majonnäsdressing med smak av träkolsgrillad lök. Allt serveras i ett ovalt sesam- och chilitoppat bröd."

Det är en god hamburgare. Vi ger den en 3a av 5 möjliga. Kanske associerar vi inte till New York, snarare till en trevlig trädgård hos en medelklass-amerikan i norra Illinois som under en weekend-tripp till Chicago upptäckte ett nytt bröd.

Det smakar nästa lite hemgrillat(nåväl, stekt) med okej bacon-sälta och rökighet. Dressingen med sin svaga stekt-lök-smak är helt okej behaglig. Ett litet sting från chilin på brödet sätter spår i munnen - men bara svagt. Löken ger också en känsla av lite hemmasnickrat, inte det vanliga lökhacket som kan upplevas lite industriellt könlöst i smaken av en del.

Vi kommer att äta den igen men kanske inte frossa i den. (Däremot kommer vi alltid att återvända till dubbel cheese bacon för 20 spänn. Mycket kött för kronan där!)

2 kommentarer:

bark sa...

Åkte givetvis förbi och provade nyheterna idag.

New York-burgaren var helt OK, varken mer eller mindre. Tyvärr märkte jag ingen chili på brödet, men dressingen var krämig och lite rostad.

Dubbelostburgaren med bacon var, och är fortfarande, en riktig höjdare!

Anonym sa...

Varför chili-flakes PÅ brödet? Det enda som händer är att man bränner sin vintertorra överläpp. Men burgaren var ändå en av de bästa kampanj-burgarna jag ätit på McD.