20 feb. 2008

Mellansnack om paussnacks


Vi äter mer och mer mellan måltiderna.

Och kommer man på det så ser man ju till att tillgodose behovet. Eller hur?
Det gjorde Kellogg's när man gjorde en undersökning med hjälp av SIFO och insåg att hela 52% småäter mellan måltiderna för "att de är sugna på något gott"(en siffra som är 100% för Redaktionen och inte bara mellan måltiderna, man är ju konstant sugen på "något gott" - därav denna blogg...)

Kelloggs
, flingfantasterna ger sig in i småätarbranschen med nåt de kallar Ksnacks - vilket egentligen är en förlängning av deras befintliga cereal-produkter.

Och där har man ju ett ymnighetshorn att ösa från. Vilket har gett oss följande:

Nuts about Nuts - jordnötter, mandel, paranötter, valnötter och puffade flingor - allt ihoppaklistrat med hjälp av honung. Till en "bar"*

(smaskens om man gillar nötter)


Special K Bliss Raspberry & Chocolate
Spannmålsmix med choklad och hallonsmak i en "bar"*

(Läs: puffat ris o lite annat med en botten av choklad och lite torkade hallon insprängda. Inte helt fel, lite luftig smak.)


Special K Mini Breaks original
Krispiga minisnacks av ris vete och havre

(som flingbitar, fast större och matigare. Höjdare för den som gillar att ta lite flingor i en skål och mumsa på istället för andra snacks)


All-Bran Apple Bar
En "bar"* med vete, havre och äpple

(lite torr i texturen men med en lätt ihållande äppelsmak. Inte så dum, smakar nyttigt)


All-Bran Mini Breaks Brown Sugar & Cinnamon
Krispiga minisnacks av havre, vete, vetekli, kanel och brunt socker

(de godaste enligt oss. Kanelen och det bruna sockret sätter fart på smaken som lämnare en behaglig känsla utan att det blir för sötsliskigt)


Coco Pops Rocks Bar
En "bar"* av majs-,ris- och chokladflingor med mjölkchoklad och överdrag av choklad.

(nån som märkte att ordet choklad nämndes tre ggr ovan? Då fattar ni vad det här smakar. Typ som när man var liten och tog ett halvt paket chokladflingor till 1,5 dl mjölk och fick en sockerchock klockan 8 på morgonen som fick föräldrarna att förbjuda sockrade flingor i 3 år framöver, ja, ni vet...eller? Men gott är det här iallafall, på det där lite massproducerade chokladflingesättet)
Vad ska man säga, det är klart att det är socker i dem här, men vissa av dem är bättre än andra och nästintill alla är bättre än att dra i sig till exempel en dubbel-japp. Så bejaka en utökad "småätarhylla" i butiken och testa själv. Kanske kan du både gilla det och äta en liten yttepytte gnutta bättre. Men mest egentligen för att det är så gott att gössa lite mellan måltiderna...
*"bars" är ett ord som vi inte gillar. Låter konstigt att få ihop i en svensk mening ("jag är nog sugen på en "bar" just nu... Ger helt fel association). Vad är det för fel på "stycksak"? Jo, det låter lika huvudkontorsspråk som "Bars" och dessutom kanske det låter lite chokladigt och något man inte vill förknippas med(även om det är där konkurrensen finns. Vad säger ni, vad är ett bättre ord än "bars"

6 kommentarer:

Lisa sa...

Stycke? Nu är jag sugen på ett litet ... Nä, det gick visst inte heller!

Hanna sa...

Det är rätta takter! Glad att se att redaktionen är back on track med ett sånt här klassiskt ffl-inlägg

Anonym sa...

Bit.

Som i mumsbit eller godisbit.

Anna sa...

Älskar de små bitarna med smak av äpple och kanel :D

Anna sa...

Älskar de små bitarna med smak av äpple och kanel :D

Xtian sa...

Lisa: lovely association, det är ju därför vi älskar dej

Hanna: tack för det, och för att du läser naturligtvis

Anonym: bra förslag.

anna: japp, dom sitter som en smäck