25 feb. 2008

Lilla maggen less på stress?Ett nytt shot, hot or not?

Valio, den finska mejerijätten, har länge mutat in den laktosfria platsen i mejeridisken. Dessutom har man med sina HYLA-produkter plockat marknadsandelar hos de lite känsliga i magen men inte fullt laktosintoleranta.

Och nu skall du med stressmage lyssna noga. För nu finns Valio Gefilus MAX. Små shots (4x100ml) i 2 smaker - Persika/Passion och Jordgubb/Blåbär.

Om man tar ett sånt här dagligen så minskar man risken för IBS (Irritable Bowel Syndrome), det som innebär att du kan vara lös, hård, svullen och/eller gasig i magen (läs: alla abnormaliteter med magen kan spåras till IBS) och orsakas/förvärras av stress.

Vi har dragit i oss ett gäng med såna här nu. och eftersom vi inte riktigt kan påstås lida av IBS(eller så har vi det hela bunten) så blir det svårt att säga att det "här funkar minsann".
Men hey, whatever works! Persika/Passionsfrukt smakar bäst, lite mer smak i den.

Å andra sidan kan man ju fråga sig - blir det inte bättre i magen av att sitta ner och äta en frukost (med fil eller yoghurt från Valio kanske?) i lugn och ro istället för att sätta sin tro till ett snabbt shot ståendes vi diskbänken innan man drar ut i storstadsstressen(oops, avslöjade vi för mycket om vår egen livsstil där?)? Är såna här shots och behovet av dem(?) snarare ett tecken i tiden på hur vi behandlar oss själva?

Okej, om vi nu släpper det fil(!)osofiska spåret..... Valio Gefilus MAX är 1000ggr bättre än att strunta i frukost och dra i sig en kopp snutkaffe som start på dagen.
Men lider du av stressmage så kanske du skall börja kolla på andra saker än ett yoghurt-shot?


EDIT:
Valio (via deras PR-byrå) vill förtydliga att Valio Gefilus MAX inte är menat som måltidsersättning utan ett komplement. Bara så att det blir rätt och riktigt. Och vi knusslar inte med rättelser eller förtydliganden!

2 kommentarer:

Kinna sa...

Har också testat den lilla shoten och min mage kan vara lite stressad. Märker inte heller någon större skillnad. Brukar äta fil och mussli i lugn och ro. God var den men jag undrar också vad den tillför.

Anonym sa...

Funkar helt otroligt bra för mig! Kan inte vara utan. Underverk gör den.