11 feb. 2008

Exposé! Olé!

Liten kort sammanfattning av vår resa till främmande land.

Kanarieöarna, mitt ute i Atlanten i närheten av Afrika med Europeiskt herrefolk. En smältdegel av kulturer minst sagt. Den norska, svenska, danska och engelska kulturen med några nypor av Holland och Tyskland närmare bestämt. Whoppeee...

Ett fett sidospår: varför är det så att man i länder söderut inte kan ha en radio UTAN atmosfäriska störningar/brus/allmänt knaster och bara ha den på utan att bli helt tokig på kuppen. Och tycka att det är helt okej. (Typ:"Hola, bien"kschht"venido a estacion RGCW de musica "kssccht"pop"kschht"ular. Hoy una "kschht" competicion con "kschht" billetas para co"kschht"ncerto con Lionel "kschht" Richie" pero ahora Phil"kschht" Collins - In the air tonight...)(japp, ingen av oss kan spanska och vi hittade bara på allt, men ni förstår vad vi menar..). Skaffa antenner. Eller bra sändare. Eller nåt annat tekniskt som löser en sån jäkla enkel grej. Tokig!!! blir man. Men nu är det ju inte sånt vi skriver om...

Så det åts tapas på skandinaviskt vis (inte i en bar med fyllda bardiskar och högljudda spanjacker - mer barnfamiljer och stora portioner av allt), pommes till allt och tub-mojo till höger och vänster. Om man åt på restaurang.

Gjorde man inte det så åt man utsökt lufttorkad skinka (pata negra-style), tomat/lök/tonfisksallad och oliver.

Och snacks. Munchitos - lokalt märke som inte rekommenderas, iallafall inte vitlökssmaken som bara smakar kartong med nån sötaktig smak.

Lays Artesanas - en spansk variant på lantchips med olivolja. Lättare och luftigare än lantchips och en mjuk olivoljesmak. Goda men flottiga som fasiken - även om det är en del olivolja så blir det väl slippery om små fimsarna efter ett tag.

Lays Jamon Iberico - chips med smak av Iberisk skinka (läs: lufttorkad). Smakar mycket artificiellt men gott i ett par nävar. Inte mer.

Och av snacks blir man törstig så vi handlade loss på söta drycker och klunkade i oss likt 10-åriga pojkar med en back blandläsk och inga föräldrar i närheten

Fanta Sabor Fresa - jordgubbsläsk. Undvik, ja om du nu inte är en tuggummiälskande tonårstjej med stora kulörta plastringar i öronen och en look som Madonna på tidigt 80-tal. Då kommer du att älska den.

Fanta Manzana - med smak av äpple. Extrem Granny Smith-smak, lite artificiell(kanske mycket...men vi smakar så mycket artificiellt så vi kanske börjar bli avtrubbade?) men "frrresssh" och passar utmärkt till att blanda äppeldrinkar med.

Schweppes "Spirit"
en ny linje vuxenläsk, kanske lite mer inriktad på att vara mer just "läsk" än "mixer". Och den här förkroppsligar verkligen uttrycket vuxenläsk. Fräsch, sötma med visst bett(vi drack "limón") och en eftersmak/känsla utan klibb. Hoppas på den i ett snabbköp nära oss.


Inte testat, men med oss hem:
sparrismousse (ser gott ut)
vit sparris på burk(nånstans är deras burksparris ett under av smak som kickar smaklöks-ass)
nåt slags "spread"/smörgåspastej på tonfisk med smaken "Ketchup" (tror det betyder Ketchup på svenska. Låter konstigt nog för att vi bara måste ha...)
Pringles salt&vinegar-chips. (mest för att det fanns)
Återkommer om det är nåt att skriva om.

3 kommentarer:

Stellan sa...

Nej! Inte salt & vinegar. Det är Guds straff för människans synder…
Det där med radion har med solen att göra, har jag lärt mig. Solen stör radiovågorna, berättade någon lärd person för mig en gång. Och jag tror fortfarande på det.

Maria sa...

Aaah, salt&vinegar - den godaste chipssmaken! VARFÖR går det inte att hitta i affärerna här hemma? (iofs, kanske tur det för midjemåttet)

Dubbelmackan sa...

Appropå snacks: Estrella har en ny limited edition - Tra-la-la-chips. Kan du inte testa och skriva? Nu.