1 feb. 2008

Dubbel stycksak i besvikelse


Vi blir besvikna dubbelt upp

Först så läser vi bara en massa om Center "Funky Pear" utan att hitta den nånstans. Och vi som ska ha koll på sånt här... Sen får vi smaka den. Och vi tycker inte att den smakar mycket päron.
Det är mer som en förbipasserande käkar ett päron och råkar vifta till med det samtidigt som han/hon andas ut lite päronandedräkt. Nä, det här var inget för oss - och är ändå Päronlovers
(och som en liten detalj - ordet "Funky" kan ha betydelsen "Having a moldy or musty smell": och/eller "Having a strong, offensive, unwashed odor. Bara så att ni vet...)

Besvikelse nummer 2, en liten upprepning av ovanstående scenario. Vi ser nåt nytt och hittar det inte. Och det är ännu en dubbel stycksak.

Plopp TuttiFrutti. Japp, you hard me - TuttiFrutti, den gamla tablettasken som blev mjukt gelegodis i påse som blev smaksättare i Plopp-toffeen. Två konfektyr-traditioner blir en ny snaskblandning.
Och vi såg den på skylt i Pressbyrån - där man sa "Nä, det är 2 Plopp eller Kexchoklad för 17:-, ingen TuttiFrutti..."
Och "nä, det är inte det jag menar, det finns nåt som heter Plopp TuttiFrutti, se på skylten där bakom dej".
Och då..."Ja, mmm, ja det vet jag inget om, vi har då inte fått nån sån. Men du kan ta vanlig Plopp"
(all heder åt henne för att hon försökte sälja, men det var ju inte riktigt Plopp vi var ute efter).
Så frågan går ut till er kära Läsare. Nån som smakat?

7 kommentarer:

M sa...

Inte ens jag som Ljungsbrobo har smakat den. Faktiskt inte ens hört talas om den. Får göra en koll i lokala matafärren eller fabriksbutiken.

Stellan sa...

Hm. Något har hänt med min e-post på senare tid. En hel del info av den här typen kommer helt enkelt inte fram. Störande.
Och svaret på din fråga är förstås nej - eftersom jag inte visste att jag skulle leta…
:(
(Kan tilläggas att epitetet "först på allt" alltså inte stämmer så värstans bra.)

Helena sa...

Ja, det är bara att beklaga det men jag har smakat Ploppen. Riktigt sliskig är den, inte ens min dotter som är älskare av slisk gillade denna. Riktigt skum smak har den också. Nix denna var ingen hit.

Hoppa över .....

Åsa sa...

Ploppen vågar jag inte smaka, har aldrig hört talas om den och det låter läskigt... :-/

Center Funky Pear däremot är en smak som jag faktiskt gillar! Tror jag iaf, jag funderar för varje bit jag tar. Vanlig päronsmak är det ju inte, snarare som en chokladdoppad Päronsplit (kanske vore något för GB?), men ja helt ok enligt mig! Jag hittade mina rullar på Dollar Store (ett tecken som ofta betyder att säsongens smak är på väg bort...).

bark sa...

Jag hittade Center Pear när jag var förbi chokladboden hos Cloetta Ljungsbro för någon månad sedan.

Den smakade mycket mindre päron än vad jag befarat. Vilket mycket väl kan vara bra; hade den varit starkare hade den nog blivit lite svåräten som Center Dark 70%.

Jag föredrar saligt bortgångna Plopp Lakrits. Varje gång.

åsa sa...

Ok, jag skrev tidigare att jag inte vågade smaka Ploppen, men jag får ta tillbaka det... Såg den i den lokala affären och hur mycket jag än försökte stå emot så gick det inte. Jag var ju tvungen att se om den är så vedervärdig som den verkar! Och ja, inte var det långt ifrån... En konstig blandning av choklad, konstgjord frukt och socker visste inte var den skulle landa på tungan. Bisarrt är nog rätt ord, och i fortsättningen kan jag nog låta bli att plocka upp den ur hyllan och ta med den hem.

Anonym sa...

recent dyewb

[url=http://koo-ladd-pin.blogspot.com]koosh ladder ping[/url]
[url=http://fl-blende-informati.blogspot.com]flat blender information[/url]
[url=http://pesafsafe.blogspot.com]peg safe safety[/url]
[url=http://re-ha-kitch.blogspot.com]red hat kitchen[/url]
[url=http://heartprodublo.blogspot.com]hearth product blow[/url]

links znpyc