11 feb. 2008

Det Amerikanska valet


McDonald's ger sig in i valdebatten. Med 4 nya kandidater.

När det vankas primärval i Virginia, Maryland och District of Columbia med de gamla vanliga kandidaterna så bankas ett nytt valbudskap ner på de svenska stekborden.

"Great Tastes of America" kallas kampanjen. En samling smaker som McDonalds kör enligt ett numera klassiskt manér - en kampanj utspridd på ett gäng veckor med olika burgare under kampanjens gång. Allt för att hålla Redaktionen på tårna(ja, vi tror fullt och fast på att denna sortens upplägg är endast ämnat för oss, all annan försäljning är ren bonus...).

Kampanjprodukterna har lånat namn efter klassiska amerikanska destinationer och beskrivningarna lyder(saxat rakt av från press-infon):

New York Special 12 februari - 25 februari
New York Special är 140 gram rent nötkött som toppas med knaperstekt bacon, ost, fräscha grönsaker och en majonnäsdressing med smak av träkolsgrillad lök. Allt serveras i ett ovalt sesam- och chilitoppat bröd.

Chicago Star 26 februari - 10 mars
Chicago Star är en saftig 140 grams burgare toppad med bacon, ost, krispiga grönsaker och en fräsch sour cream och grönsaksdressing.

Vegas Classic 11 mars - 24 mars
Vegas Classic – ett ovalt bröd toppat med ost som fyllts med en härlig 140 grams burgare av rent nötkött, färska grönsaker, krispig bacon, chiliost och en fyllig svartpeppar majonnäs.

Texas Grande 25 mars – 7 april
Texas Grande består av en rejäl 140 grams hamburgare som kröns med ost, färsk lök, kryddig Texassås av tomat och avrundas med en svalkande guacamole. Allting serverat i ett ovalt bröd toppat med sesamfrö och chili.


Det bjuds även side orders: Buffalo Wings(krävs mycket för att slå Kingen på fingrarna, blir intressant att smaka) och en McFlurry Chocolate Crunch - vaniljglass, chokladsås och kaksmulor.

Vi skall naturligtvis smaka allt. Och vara era valkorrespondenter under hela kampanjen.

4 kommentarer:

Dubbelmackan sa...

MackeDonken har inte imponerat på mig sedan -82 då jag åt min första hamburgare. Men de här beskrivningarna låter inte illa! Kommer prova minst en av dem. Kanske två, om jag får gå med en från redaktionen...

bark sa...

Vegas Classics innehållsförteckning låter bekant. Hade de inte en snarlik temabrugare för ett år sedan?

Anonym sa...

man varför är ost och bacon det spexigaste de kan hitta på?

3 av de 4 temaburgarna innehåller bacon och ost....

/Helena SP

Oskar sa...

Jag är inne på samma tema som Helena. 140g burgare med ost och bacon (ok då, den sista är utan bacon). Sedan har man varierat sig mellan fräscha, färska och krispiga grönsaker.
Men, visst, vissa av dem låter goda.