28 jan. 2008

Nytt år, nya grejer


Vi hade knappt hunnit svälja första kampanjburgaren förrän det sa 'tjong' i Redaktionsbrevlådan.

Det var vännerna på Arla som hade suttit och såsat lite. Och nu skulle vi få smaka.

I Keldafamiljen så har man fått tillökning, en Chili Lime-sås, en Bearnaise Delight plus en ny pastasås - Simply Cheese. Välkomna sa vi och puttrade igång kastrullerna och Redaktionsmikron i en egen lite putslustig "Sås ska det låta"...

Arla är vänliga nog att påpeka att såserna ska funka som en bas för egna utsvävningar i köket, dvs stärk gärna upp dom lite efter eget huvud. Eller så spelar man på "jag har inte tid att göra sås från scratch så jag tar en genväg och tar en färdig sås men hottar upp den själv"-strängen hos den vardagsstressade matlagaren. En del tycker kanske det är sorgligt - vi ser verkligheten i vitögat och öppnar upp för kreativa lösningar med öppen famn.

Däremot var vi ganska mesproppiga med såserna och körde dom som dom var, rakt av med öppna sinnen och gommar.

Chili Lime - it's all in the name... En lite mellangräddig sås med drag av Chili och Lime. Men inget drag i. Det vill säga - chilin finns där, märkbart men inte hett. Lime finns där också, mer än mnärkbart men inte för syrligt. Mellangräddsmaken ligger som ett mjölkigt gräddtäcke över smakerna. Lite så den blir mesig. Däremot är den säkert bra som grund för att stärkas upp med allehanda gott. Vi åt den ren, men med en kycklingfilé som hade duttas på med en hel del lime och då blev det mycket bättre. Men som ren sås - vänta er ingen Asien-resa, mer en titt i katalogen över chartermål i Thailand, typ.
3 av 5 såssnipor (eller kolla Stellan för en mer nyanserad vinkel)

Simply Cheese - en pastasås. Som vi struntade i fullkomligt och blev lite kreativa med (läs: nöden-har-ingen-lag-lösning) till slut. Kokt blomkål, lite kokvatten, en Simply Cheese och en mixer och "voom voom" så har du en ostig blomkålssoppa. Såsen i sig ligger med svag ostsmak på en mycket behaglig nivå och spelar andrafiolen i denna "concerto". Nu har ju Kelda redan en "Ostsås" så vi blev helt plötsligt lite osäkra på skillnaden.. Kanske är det bara förpackningen och namnet? I så fall har ni iallafall fått en liten ny variant på användningsområde...
3 såssnipor, fortfarande av 5 möjliga

Bearnaise Delight - en klassisk bea med lågt fettinnehåll (20%). Hur man än vänder och vrider på det så blir nästan alltid Light-produkter en annan smakupplevelse - typ en tunnare variant än orginalet(i dubbel mening, vi vet, men vi menar smakmässigt....). Så även här. Men ändå hyfsat god. Vi var alla överens om att den håller Bea-flaggan högt och skall absolut inte skämmas för sig. 4 av 5 såssnipor delas ut.

Nu vinkar vi adjö till hela Familjen Kelda och tackar för besöket. Lycka till i vardagsköket (och varför inte till fest).

Inga kommentarer: