30 jan. 2008

Donuts på video


En annorlunda tävling. I USA.

Dunkin' Donuts (DD), företaget som är mest känt för just sina Donuts har hoppat på YouTube-tåget och lanserat en tävling. På deras egen YouTube-kanal kan man bidra med sin film om hur man "Keep America Running" dvs hur man på sitt eget lilla speciella sätt driver Amerika framåt.

Patriotiskt? Japp. Typiskt Amerikanskt? Japp igen. Ganska kul? Ja, det tycker vi nog. Vinnarna får ett årskort på gratis kaffe och det är ju inte fy skam.

Bakgrunden är att DD har relanserat sig lite mer som en kaffepaus/frukost-kedja och inte bara leverantör av sockrade flottyr-ringar (som dom har 52 sorter av!). Man är "worlds largest coffee and baked goods chain" så Starbucks kan ju börja trycka ut lite fler latte om dom skall komma ikapp...
Och just därför att man är störst så har man tagit på sig hjälteglorian och hävdar just att man "keeps America running" med en kaffemugg händigt tillhands vartän du än är. Smart.

Tänk om man skulle göra samma sak här. Waynes lanserar egen videotävling med egen besökare i blickfånget. Kan lätt tro att det skulle bli filmer med en hel del tights med stora stickade tröjor, midjeskärp och tillhörande höga stövlar. Eller Stora sk. "nörd-glasögon", 550grams ullmössa inomhus och en 20grams t-skjorta med rundkrage som mer påminner om kanten på en punkterad plaskpool och CheapMonday-jeans. Eller så har vi bara skapat stereotyper...

Men en tävling hade vart kul i vilket fall som helst. Vem blir först?

(info från Foodservice.com)

1 kommentar:

Filippa sa...

Oh, donuts....*drömmer* Jag vill ha hit dom !