1 nov. 2007

Fräsar-Lågor


...eller "LäsarFrågor" lite sådär putslustigt omslängt....

Hur eller hur, vi har gått bet på 2 frågor som vi fick av hugade läsare. Nu vänder vi oss till er:

1) En läsare vi kan kalla "Nahoj" frågar "Vilken svensk dagligvarukedja ( i Malmö) säjer vinägerchips?" Vi höll på att säga "Gray's American Foodstore" men eftersom vi inte vet(det heller) om de finns kvar + det faktum att de inte är en dagligvarukedja så avstår vi.
Nån som vet?

2) En underbar tjej "som i hemlighet gillar allt som har varit i lång och het kontakt med frityrolja" vänder sig till oss.

Frågan lyder
"Känner ni till något ställe i Sverige där man kan intaga den fantastiska fastfood produkten curly fries [aka pubic fries...]? Jag har bara stött på detta i USA (där jack in the box dominerar marknaden) och i storbritannien."

Jaha, pubic fries var helt nytt för oss, det också... När vi googlar curly fries så hittar vi en massa liknande frågeställningar och en meny från First Hotell Statt i Ö-vik som har det till sin klassiska hamburgare. Och McCain, världens största pommes-leverantör har inte curly fries på den svenska marknaden tydligen...

Nån som vet nåt mer om curly fries, dvs finns det att få tag i?

Nu tar vi er till hjälp, kommer ni upp med ett svar som hjälper "Nahoj" och "FritösFlickan" så utlovas härmed en liten belöning(vi vet inte vad, men nåt blir det...).

Happy Hunting, Lovers!

9 kommentarer:

Stellan sa...

Gray's finns nog kvar, men jag är inte säker. Däremot vet jag att The English Shop säljer vinägerchips. De har butiker i Stockholm och Göteborg men säljer även via nätet.
När det gäller pubispommes, så kunde jag nästan svurit på att jag köpt det på Kvantum, och att det var just McCains. Men de går inte att hitta på företagets webb.

PJ sa...

Det verkar som om Höga Kusten är Sveriges curly-fries centrum då jag ett flertal gånger ätit denna delikatess på Hotell Höga Kusten (www.hotellhoga-kusten.se), där kallas de dock friterade potatisskruvar. Mycket gott och en fantastisk utsikt.

Valentine sa...

Såna där snurrade pommes har jag köpt fryst flera gånger både på Ica och Willy's. Jag kan inte komma ihåg om det var McCains, men det var en svart påse i alla fall. Jag är inte säker på om det hette Curly Fires eller Twists eller Swirls, men något sånt.
Samma fabrikat hade även såna där rutiga potatisgrejer, de är sjukt goda.

bice sa...

Åh, vinägerchips! Uppskattar om någon kan avslöja var det går att köpa i Sundsvall/Härnösand.

Vet att det finns småpåsar på Bishops Arms, men om man ska dit så fort vinägerchipstarmen skriker så blir man nog alkoholist.


Gällande curly fries, så serveras det något liknande på en pizzeria här i Härnösand (friterade potatisskruvar).

http://casadellapizza.se/

Det tycks mao vara Höga kusten som är Sveriges curly fries-mecka. Flytta hit Frityrflickan!

bice sa...

Sorry.. Fristösflickan var det visst, inte frityrflickan som jag skrev tidigare.

Jag tror dock att valentine är inne på rätt spår gällande curly fries. Lamb Weston, som har börjat dyka upp i butikerna (svart påse), har Twisters i sitt sortiment.

http://www.lambweston.com/

Josefin sa...

Fritösflickan:
Jag åt Curlyfries senast igår, på gatuköket i Ullared av alla ställen.
Och dessutom så har det funnits på Burger King i Danmark, detta vet jag inte säkert om det fortfarande finns kvar, det var ett halvår sen jag var där senast.

malmöbo sa...

Grays finns kvar i Malmö!

rigg sa...

När någon svarar bice om vinägerchipsutbudet i sundsvall tänker jag tjuvlyssna, är också en vinägerchipsfantast från Sundsvall.

Jasså, var det pubic fries jag åt på hotell höga kusen ;) Jag trodde det var sällsynt goda friterade potatisskruvar.

rigg sa...

hoppsan, Höga Kusten skulle det stå i min förra kommentar, inte höga kusen!