8 nov. 2007

Dejlig dag på Doddes?


Vi drar till våra grannar över sundet.

McDonalds avslutning på sina internationella veckor är bara en kort resa rent fysiskt. Från landet med cigarrökande tanter, öl, Gammeldanskoch sjyssta smörgåsar kommer Bacon Blues:

100% nötkött, chiliketchup,bacon och bluecheesedressing.

Vet i tusan vad alla de här ingredienserna som signalerar Danmark, men det är en inte alltför konstig smakkombination i slutänden.

Kanske lite för mycket sötma från chiliketchupen men den balanseras upp av saltig blue cheese. Kanske lite kvalmig känsla på dressingbiten av bluecheesedressingen men den neutraliseras av grönsakerna (rödlök o salladsmix).

Brödet är en ciabatta-wannabeelösning. Inte vår kopp med té men kanske nåt som går hem i stugorna. och faktiskt tror vi att det är en bättre lösning än att ha vanligt hamburgerbröd...

En okej burgare, bättre än medel blir slutbetyget.

Så med lite danskt "hygge" avslutar McDonalds sina internationella veckor, och det utan att man behöver "sing the Blues" precis.


5 kommentarer:

G.Spot sa...

Då måste jag tillägga att Bacon Blues var den, i särklass, mest vidriga hamburgare jag någonsin smakat (nej, jag lyckades inte äta upp den). Jag skulle inte bjuda min värsta fiende på den!

...och jag har ätit många äckliga hamburgare i min dagar. ;)

MrM sa...

Den här hamburgaren vågar jag inte ens prova. Blue-cheese dressing... och halv-chiabatta... nej, nej, nej!

VEM komponerar dom här hamburgarna i Sverige? Jag har frågat McDS förr och dom säger bara att det är "smakpaneler".

Den här hamburgaren upprör mig en smula, men varifan får dom att det här är en bra burgare? Berätta om "smakpanelerna"!? Jag som väldigt gärna vill att det går bra för McD törs knappt lägga ut 62 spänn eller vad det nu är för en meny för att bedöma den! Hur ska det då inte var för andra mer misstänksamma kunder! Nej, nej, nej!

Det finns massor med goda saker, men allt är inte gott på en hamburgare.

pp sa...

Tycker den smakade helt ok, närapå god...

Fick lite bea-vibbar, undrar varför?

Anna sa...

Jag kunde inte heller äta upp min. Och det är nog första gången någonsin de har haft en sån äcklig hamburgare. Bea-varning får man för att det är lika fadd smak på dressingen som på dålig bearnaise...

Anonym sa...

Även jag undrar vad fan McD hållit på med den här kampanjen. Den danska gick inte ens att äta upp; den franska var kladdig och jobbig och alls inget särskilt; den amerikanska (till skillnad från alla andra burgare?) var väl ok, men knappast mer. Tur att det finns ett standardsortiment också!