26 okt. 2007

Triple A meat


Ryktena stämde. Vi smakade på sanningen.

Och sanningen smakar gott. Angus-burgaren är en ordentlig men enkel rätt. Köttet spelar huvudrollen i denna actionkomedi där du kommer skratta och smaklökarna kommer att få tampas med burgarnas John McLane.

Bröd, ett mjukt baguetteliknande bröd utan smulor. Inte helt olikt Frisco-brödet från MAX. Sallad, tomat och majonnäs. Det är allt. Och sen köttet förstås. Lite för oformat för att kännas spontant oformat. Men ändå. Saftigt och rejält. Och gott.

Vi tog den pimpade versionen med äppelrökt bacon(snott från MAX?) och cheddarost. Då blir det saftigare och än mer skratt och gamman i munnen.

Här har Kingen hittat en riktigt bra burgare. Enkel men ändå smakrik. Frågan är om gemene man köper tanken med "Angus" som bättre kött och tycker det är en höjdare. Risken finns ju att nästa kampanjburgare med chilimajonnäs kommer att skuffa undan den här i ett skrymsle av alla andra kampanjer.

Men vi hoppas inte det.

(Frilansare till Redaktionen hörde av sig spontant och tyckte "den bästa burgaren på mycket länge" och "enkelt och rättframt. bra helhet". Sånt älskar man)

7 kommentarer:

stefan sa...

Tack för tipset!

Vi var iväg till BK i korsningen vasagatan/kungsgatan på lunchen.

Förutom att detta är ett utomordentligt snabbmatsställe (killen som brukar stå i kassan längst till höger är effektiv som få) så imponerades vi dels av burgarna, men först:

Man beställde Angus-menyn med cheddarost och äpplerökt bacon. Man får en pommes, cola och en nummerlapp.
- Huh? hann man tänka men gick sedan och satte sig.
Efter någon minut kommer det ut en yngling klädd i svart cape och hög svart hatt, bärandes på ett fat med ett sånt där silvrigt lock med ett handtag i. Han lyfter på locket och där ligger kartongen med Angusen i all sin prakt. Imponerande och trevligt!

Själva burgaren då? Jo, precis så god som ni skriver. Applåder till BK! Som en frisco fast bättre!

ps. Jag väntar fortfarande på en recension av Vegabarens Sambalburgare ( http://www.hamburgerbar.com/ )

Anonym sa...

Hej FastFoodLovers!
Allt gott?
Ha ha, skojade bara.

Jag undrar vad ni tycker om det här med att McDonalds vill sälja starkbira?

Kolla här

Anonym sa...

Jobbar på Burger King. Tänkte bara tillägga att det inte bara är Majo,Sallad,Tomat i burgaren utan även en sås kallad steakhouse souce, som kan liknas vid barbecue sås till utseendet.

Angus är ingen kampanjburgare utan är en fast produkt på menyn.

karin sa...

Jag vågar mig inte på en gissning när jag åt hamburgare sist men efter en vintät afterwork blev jag hungrig på hemvägen och tog en med bacon men utan ost och den var väldigt god och burgaren var precis så naturligt formad att man misstänkte att det inte var naturligt...
Jag tyckte dessutom att konsistensen på burgaren var bättre än jag kom ihåg att de brukade vara.

Xtian sa...

anonym (som jobbar på Burger King): tack för infon. Utan såna som dej skulle den här bloggen inte vara nåt att ha alls!

Stefan: tack för tipset om "killen längst till höger". Vi älskar stalltips!

Anonym(med länken):intressant. Men tyvärr ser det mörkt ut. men man kan ju alltid hoppas även om vi inte äter snabbmat så ofta i samband med alkohol. Kanske ibland EFTER en massa alkohol...men inte annars

Karin: kul att du käkade burgare igen och skönt att det blev just Angus. Vi vågar säga att det var den bästa "re-entry"-burgaren man kan tänka sig

bark sa...

Jag åt en Angus på Burger King Tornby Linköping (stället som känns öde även när det är fullsatt) i går kväll.

Jag måste säga att jag var lite besviken... Å andra sidan är mina krav på hamburgare höga.

Köttfärsbiten var ojämn i kanterna, som om de pressat ut en klump köttfärs på stekbordet. Men den var lite torr och smakade inte speciellt köttigt. Brödet var jättegott, men salladen och dressingarna var oväntat neutrala och försiktiga.

Allt som allt blev den aningen torr och lite småtrist. Inte vad jag hoppats på; på det sättet är en vanlig Whopper bättre.

Anonym sa...

BURGER KING ÄGERR!!
Skulle man kunna få lite gratis mat därifrån? Angusen var supergod Hail BK