10 okt. 2007

International-Festival


Det dukas upp till tre-nations meny på McDonald's


"Internationella Veckor på McDonalds" är här. Det bjuds på tre länders simultantolkning i hamburgare. Snacka om Förbröd(-r)(n)ing

11-24 oktober
Le DeLuxe, Frankrike
Här har man lagt grodlår och löksoppa åt sidan och satt ihop
100% nötkött, aioli, tomatsås, cheddarost och grillad lök till en trikoloren för smaklökarna

25 oktober-7 november
Pepper Jack, USA
En cover på den gamla musikfestival-burgaren 100% nötkött, svartpepparmajonnäs och pepparjackost. 'Nuff said

8-21 november
Bacon Blues, Danmark
I Danmark räds man inte ovanliga kombinationer såsom gamla tanter och cigarrer. Inte heller här, där man slänger ihop 100% nötkött, bacon, chiliketchup och bluecheesedressing i en och samma köttsemla. Den här ser vi mycket mycket fram emot. Kan gå åt vilket håll som helst, smakmässigt


Varför just dessa länder frågar sig vän av ordning(som vi gärna vill träffa, vem f*n är denna vän av ordning egentligen? Dyker ju upp ta-oss-tusan över allt!)?
Ja, kanske är det för att alla länderna har färgerna rött och vitt i sin flagga? Och två av dem har även blått. Anar vi ett restparti med blåa, röda och vita ballonger?

Bara ren spekulation, vi ser i vilket fall som helst fram emot att ägna oss åt nästintill ekivoka smakexcesser och naturligtvis rapportera till er.

5 kommentarer:

Frida sa...

Ah cheddar, denna äktfranska ost.
En burgare med grodlår hade jag velat testa. Men borde inte danskburgaren rimligtvis vara gjord på fläskkött?

bark sa...

Max visade ju för ett antal år sedan med sina Buffalo Wings att kombinationen chilisås och bluecheesedip är jättegod, så jag ser verkligen fram mot den "danska" (som väl egentligen borde innehållit remouladsås).

Loffolito sa...

Käkade Le Deluxe i fredags och den var ju helt ofattbart äcklig. Den "stekta" löken vet jag inte vad de gjort med, men inte fan var den stekt iallafall - den smakade bara äckligt och smittade ner hela burgaren. Oätligt.

Marcus sa...

Provade en Le DeLuxe igår för första gången. Verkligen ingen höjdare.

Marcus sa...

Idag åt jag en Pepper Jack. Jag var till McD en timme efter dom öppnat och var den andre på just den här restaurangen som beställde en sådan nu på premiärdagen.

Jag vet att dom haft den burgaren förr men det här var första gången jag provade den. Och jag är riktigt nöjd. Den har lite sting i majonäsen utan att bli stark. Lagom spännande, kan man nog säga. Jag tror den passar både dom som vill ha lite mer utmanande smak och dom som vill ha "en vanlig hamburgare".

Bra avvägning i mängdförhållande också mellan kött, sallad och majonäs.

Ett minus för priset dock. 62 spänn för menyn är lite väl saftigt. Det finns annat på McDs meny som är mer prisvärt.