5 sep. 2007

Shot som gör gott?!


Flytande frukt är också godis...

Allas vårt Livsmedelsverk rekommenderar att vi äter minst ett halvt kilo frukt och grönsaker per dag för att vi skall må bra. Det vill säga om man nu hinner att trycka i sig en halv äppelodling innan solen går ned. Men nu kan du lösa åtminstone hälften av det problemet innan du hinner säga "cox pomona"

JO Bolaget, mer känt för sina varumärken Bravo, God Morgon, JO och Tropicana, lanserar nu God Morgon Shot, en snabb väg till frukt för den otålige. 2 sorters shot presenteras:

- morot/mandarin/pumpa
(morot 47%, mandarin 24%, pumpa 3%, äpple, banan, apelsin, citron, mango)

- äpple/morot/jordgubb
(äpple 26%, morot 26%, jordgubb 11%, pumpa, aronia, banan, acerola, citron)

Båda innehåller motsvarande 125 g frukt och 125 g grönsaker, per shot. Förpackningen innehåller 4 shot och rek. butikspris är 22.90

So far för pressinfon. Vad tycker vi då?

Ja, det är ju en klar konkurrent till Knorr Vie, den andra fruktshoten på marknaden. Som innehåller motsvarande 200g frukt/grönsaker, dvs 50 g mindre.
God Morgon Shot 1 - Knorr Vie 0

Förpackningen är lite snyggare på Knorr, en lite plastflaska med stanniolöverdrag medan God Morgon är samma förpackning som alla "måbättreimagen"-shot som säljs, dvs lite dussinvara-känsla. Men miljövänligare kanske?
God Morgonshot 1, 5 - Knorr Vie 1

Smakmässigt kan vi inte riktigt jämföra, det var extremt länge sen vi drack Knorr Vie. God Morgon-shoten har däremot precis lämnat läpparna bakom sig och störtat ner i strupens mörker. På vägen lämnade de avtryck på smaklökarna.

- morot/mandarin/pumpa - oooh, det här är en vuxen smak. Vet inte om ni kommer ihåg när man var liten och drack morotsjuice och hade den där "är det här gott eller äckligt"-känslan. Den infinner sig lite grann här. En upplevelse av skräckblandad förtjusning med beska, typ. För oss kräver en sån här smak lite träning

- äpple/morot/jordgubb - helloooo jordgubbssmak. Som om nån snörat på sig ett par boxhandskar av jordgubbar och gett oss ett par rejäla knogmackor. Nästintill en skarp smak av jordgubbe, inte helt oäven men lite smakchock. Godast av de två.

Helhet. Ja det är ju svårt för oss som gillar saker serverat snabbt att inte gilla konceptet och tanken bakom. Sen är det ju svårt att komma ifrån tanken på att naturens egen snabbmat - frukten - är ganska genialisk på sitt sätt. Men vi gillar det här. Då och då kan det vara en bra idé att fetfrukta i sig lite utan att skala, sörpla, kärna ur och slafsa.
Det ena utesluter ju inte det andra.

För 6 spänn/shot och ett halvt dagsbehov, ja då kan man ju njuta av resten av intaget i lugn och ro. För vi vill väl inte gå emot vad Livsmedelsverket rekommenderar, eller hur?(om nån överhuvudtaget tvekar, vi fick smakprover for free. Bara så vi inte är otydliga)

2 kommentarer:

ronnie sa...

personligen föredrar jag att äta 600 gram frukt och grönt framför att dricka det i koncnetrerad sörja...men då e ja hmm lite ute och surfar på fel blogg tror jag.. kanske inte riktigt ert koncept...

www.wasabilicous.blogg.se

Malin sa...

Och hur mår magen av den juicen? Kan inte vara så nyttigt med så mkt fruktsyra samtidigt.