25 sep. 2007

Pfiffa upp i höstmörkret


I årets ölhöst är Österrike först ut.

Vi vanliga dödliga öldrickare köper vanligtvis en "ljus lager med medelstor beska" - Läs: en vanlig "stor stark"-typ av öl. Av de öl som toppar försäljningslistan på Systembolaget så ligger det alltid ett gäng med just "ljus lager med medelstor beska" och skvalpar högst upp på prispallen.
Även om man börjar se en förändring till en ölkultur där folk dricker "bara en öl" och därför väljer nåt som kanske utmanar både smaklökar och öltarm lite mer, så är det svårt att bortse från "bira, bira, bira - bärs, bärs,bärs"-sättet att dricka öl på.

Och nu kommer svenska Åkesson och lanserar en öl. Från Österrike. Den heter Mohren Pfiff och är en "ljus lager med medelstor beska"..surprise!! Men! med tillägget "...svag jästton".

Vi fick smaka och har två insikter/spaningar.

1) en "svag jästton" är kanske inget som kommer att skicka in Mohren Pfiff i BeerHall of Fame. Men den är ett sjysst första mellansteg från att dricka "bara" ljus lager med medelstor beska till att sitta med en Belgisk spontanjäst Cantillon Iris och smutta. Vi drack en Mohren Pfiff till lite ugnstekt lax och det satt som en smäck. För dej som vill testa nåt nytt men är lite mesproppig (som vi är...)

2) Mohren Pfiff...Mohren Pfiff...Mohren Pfiff..nog låter namnet som om man redan dragit i sig nåra flarror innan man säger namnet.
"Öööh, uschäckta..kan ja få en Mo.... a One more Pfiff,bitte...". Eller nåt. Lite halvkul namn som i och för sig inte är klurigare att uttala än Starobrno. Men lite roligare. Så köp bara för att få säga "Mohren Pfiff".

Vi återkommer angående öl, det verkar som om det har puttrat friskt i bryggerierna eftersom det formligen regnar in öl-pressreleaser till oss.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Hej! Jag blev väldigt inspirerad av er blogg, särskilt inlägget med kakboken, funderar på att köpa den idag redan. Det är skönt med några andra i bloggosfären som inte är besatta av GI och viktnedgång, jag skriver själv en blogg om raka motsatsen nämligen svårigheterna med att gå upp i vikt.

Oskar sa...

Precis, Xtian. Det var det första jag tänkte då jag träffade dig IRL - "Gud så skönt med någon som skiter i vikt och GI". Härligt befriande! :)

SB sa...

Helt rätt, FFL 2.0, nu med öl och sprit!

För mig som trogen läsare och som egentligen inte gillar snabburgare blev livet precis ytterligare ett litet snäpp bättre