2 sep. 2007

The Italian JobYo, paesan... you wanna som-e burgers?

MAX hamburgerrestauranger ger sig på ett italienskt tema med hela tre kampanjburgare på en gång. Imponerande och jobbig start på kampanjhösten för Redaktionen. Men likväl imponerande.

Grunden i alla tre är Friscobrödet, detta kungabröd bland hamburgerbröd. Saftigt och mjukt men ändå med ett härligt tuggmotstånd. Korn som ger personlighet utan att bli för påträngande. Gott.

MAX Orginaldressing är också nåt som kommer igen, tyvärr tycker vi. Den faller inte oss riktigt i smaken och blir för sötkvalmig i munnen, men - en hit bland många hamburgerälskare tydligen.

Mozzarella & Pepperoni - tydligt o klart. En burgare med mozzarella och pepperoni. Mozzarellan fyller ut smaken med sin mjukhet, men inget mer. Pepperonin är en såndär illröd platt restaurangvariant som man slänger på pizzor och som blir lätt ganska salt och i övrigt inte stor i smaken. Så även här. Men den fyller ett annat syfte i våra munhålor. Den balanserar sötkvalmigheten från MAX Orginaldressingen... På ett bra sätt som gör hamburgaren till en trevlig bekantskap. Ingen topp10, men helt okej.

Garlic. Nja, det här är ju inget mer eller mindre än en hamburgare på MAX-vis, men med Friscobröd och deras egen dip - Garlic and Green. och vad Green är vet vi inte. Men det får Garlic:en att smaka bittert nästintill härsket. Tycker vi och håller oss lika långt från denna som från dottern till en Siciliansk Maffiaboss

Pepper. Okej, här har vi gjort det lätt för oss på MAX. Gör en burgare, lägg till grön chili. Inget mer. Visst, det biter ifrån lite på ett bra sätt. Men inget mer. Det här var som att lägga en baconskiva på en ordinär burgare och kalla den för "Our Special CountryBurger".

En snabb ranking ger:
1) Mozzarella & Pepperoni
2) Pepper
3) Nåt annat
4) Vadsomhelst
5) Garlic
Hoppas nu inte att MAX skickar oss en fisk inslagen i papper och vi återfinns med ett cementgaloscher i Nybroviken....

3 kommentarer:

bengt sa...

Fisk och fisk... Snarare en "En filé av utvald Alaska Pollock med frasigt panerad yta, saltgurka, krispig isbergs-sallad, lök och vit dressing - allt omslutet av ett gyllenrostat mörkt fiberrikt bröd."
Eftersom jag använder BK som min leverantör av saker mellan bröd så minns jag inte om MAX paketerar i papper eller inte. Men jag har för mig att de använder kartongvarianten.

don Stellano sa...

You don' wanna messe wi' don Bergfors. Ok? I'm olly wanning you dis wan time. Ok?
Eller som vi i juggemaffian brukar säga: Tå de forschiktitt, bruchaaan.

bark sa...

Mozzarella & Pepperoni har jag provat, och sammanfattade den "jaha?". Jag längtar redan till att Ahloa-burgaren ska komma tillbaka med dess unika blandning av söt ananas och het chilisås.